blogghedaear

En normal dag, med mycket att göra.

Skrivet av Caroline Eriksson 21.02.2017 | 1 Kommentarer

Är det inte underligt hur det vissa dagar känns som att ingenting händer, medan andra dagar händer det mycket och lite till? Ibland träffar man inte vänner på en vecka medan andra dagar träffar man alla på en och samma dag. Som ba.. var är balansen?

Dock har det varit någon slags balans idag. Jag har ganska fritt bestämt själv hur dagen skall se ut och vad jag gjort av timmarna. Framförallt har jag själv bestämt hur jag förhåller mig till dagen. Och det, gott folk, är härligt.

Och om någon undrar hur "en normal dag med mycket att göra" ser ut för mig, så är det så här:

 

Alarmet väcker mig tio minuter före sex på morgonen. Sambon som får sova en timme längre vaknar också av alarmet, och väcker mig som redan hunnit somna om. Sen somnar han om och jag stiger upp.

Yrvaket går jag fram till kaffekokaren som sambon laddat färdigt åt mig kvällen före. Medan kaffet kokar så fixar jag mig i ordning för arbetsdagen. 

Känner jag mig energisk så flätar jag håret, annars får det vara i en hästsvans. Under morgonskift har jag inget mer smink på mig än foundation, mest bara för att se piggare ut. De gånger jag varit helt utan smink har folk frågat om jag mår bra. Undrar varför? ;) 

 

Tio minuter före sju så lägger jag på kaffe åt sambon, pussar honom hejdå och åker iväg till arbetet. På arbetet gör jag superhemliga saker hela dagarna som jag inte skriver om.

Den här dagen hade jag en kortare arbetsdag, men det betyder inte att arbetet tog slut för dagen.

 

Efter att jag tvättat upp mig och lagt på mig normala kläder, kollat igenom mejlen, skivit ett blogginlägg och dansat till en pepp-låt åkte jag iväg för att fotografera porträtt.

 

Det är roligt att fotografera andra, vare sig det handlar om bröllop, porträtt eller bilder på djur.

Den här snart femmånaders bebisen var den yngsta hittills jag fotograferat.

 

IMG 3357

Här är bebisen som har börjat skratta, med ljud! Det härligaste som finns. Mitt hjärta blev så varmt och jag skrattade själv så jag fick ont i kinderna.

 

Ofta vill jag börja på med redigeringen med detsamma efter fotograferingen, för att bli färdig någon gång. 

Om jag räknar sammanlagt alla timmar jag lagt på arbete och fotojobbet idag så är jag uppe i en nästan 10 timmars arbetsdag. För mig är det mycket. Mer än jag annars är van med, även om jag är fullt medveten om att egen företagare har betydligt längre arbetsdagar. 

 

Än är jag inte helt klar med bilderna, men klockan blev mycket och jag ville dricka kaffe med kärleken som vid den här tidpunkten hade kommit hem. Och komma iväg från datorn.

För mig är balansen att kunna ta det lugnt även då det är en hel del att göra. 

Så efter det har jag bara myst med sambon, handlat, ätit god mat och vilat på soffan. 

 

I morgon är en ny dag.

 

Vad har du gjort idag?

Kommentarer

 • Marion 22/02/2017 1:24pm (4 år sen)

  Renoverat och renoverat ;) Lade just upp ett inlägg om mitt dagens arbete (eller den senaste veckans arbete egentligen). Just nu känns det nog som om man tagit sig vatten över huvudet med att renovera alla rum i gården, men bara ett blir klart ska det säkert kännas bättre -och planen är att dotterns rum blir färdigt i helgen! Hoppas det håller...!

  • Caroline Eriksson 25/02/2017 12:59pm (4 år sen)

   Det är roligt att renovera, även om man under tiden kan undra vad i hela friden man tänkte när man började. Man vet ju inte vilka överraskningar man hamnar ut för. Men jag önskar dig att lycka till med renoveringen. Det kommer att kännas så skönt för dig efteråt! :)
   Tack för kommentaren Marion!

Skriv en kommentar