bloggheader4

En romantisk resa och hundvalp.

Skrivet av Caroline Eriksson 23.03.2018 | 0 Kommentarer

"Jag kommer efter med bilen", sa jag, som redan bytt om till pyjamas och kanske inte var så på hugget att åka iväg för att svetsa ett avloppsrör till traktorn. En torsdagskväll, åtta på kvällen och jag hade arbete dagen efter. Visst, jag är inte pensionär ännu på långa vägar, men det är helt okej att leva som en, dagar innan man ska upp okristligt tidigt för att orka vårda andra människor.

"Men ska du inte komma med i traktorn?" frågade Fredrik. "Jag tänkte det skulle bli vara lite romantiskt om vi åkte tillsammans."

 

Jag tittade på honom, hörde jag faktiskt rätt? Funderade hur romantiskt det egentligen kan vara i en traktor. Speciellt vår, som har världens minsta sits av plats för mig att sitta på. Man sitter liksom inte där, man guppar runt i takt med traktorn.

 

IMG 1801

 

Men tyckte Fredrik gjorde bra ifrån sig som drog fram det romantiska kortet, och jag tycker om lite äventyr, och det är även orsaken till varför jag sent igår kväll (ja, åtta på kvällen är sent enligt mig) åkte runt i byn tillsammans med Fredrik i traktorn. Det blev ingen längre eller mer romantisk färd, utan vi körde raka vägen till våra vänner, för att kunna fixa avloppsröret. 

 

Även om det säkert hade varit mer bekvämare att köra egen bil, med pruppvärmare i de mjuka säten, så var det nog ändå ganska romantiskt att cruisa runt med traktorn med min livs kärlek som chaufför. Men säg det inte högt åt Fredrik, för då kommer han säkert att släpa med mig på varje traktorfärd i framtiden.

 

IMG 1835

 

Våra vänner är hundvakt till en pytteliten rottweiler valp, som heter Alfons. Jag hade ju som redan kommit över den där tanken på att skaffa hund, och accepterat att jag aldrig kommer att bli hundägare. Men det glömde jag lika snabbt igår. Nu vill jag ha en hund. Helst med detsamma.

 

Den skulle få vara med mig överallt. Jag skulle ta hand om den så den skulle må som en kunglighet. Jag skulle lära den alla tricks och knep, och den skulle vara den mest perfekta hunden som är så bra upplärd, att folk skulle vilja veta min hemlighet hur man kan lära upp en hund så bra.

Men ändå så förstår jag hur mycket arbete det är med en hund, och den där rädslan att kasta in sig i något som betyder så mycket arbete, tar över. Vet man inte med 110% säkerhet att man har den tid, tålamod och pengar det kan krävas att uppfostra en hund, speciellt en sån ras som rottweiler eller shäfer, jamen då ska man inte skaffa hund.

 

Vare sig det handlar om hund, katt, fågel eller fisk - så ska man inte skaffa djur bara på grund av ens egoistiska sida som vill ha ett djur som sällskap.

 

IMG 1839

 

Den här typen, aldrig riktigt förstått hur stor han är och gärna myser i famnen, höll god min - men inget pokeransikte. Syns på långa vägar hur han hellre hade varit i min famn och myst.

 

Ps. Skulle det någonsin komma valpar med hans lynne så skulle jag inte tveka. Snällare och mer upplärd hund får man söka efter. Han är bäst och världens snällaste åt alla, djur som människor.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar