bloggheader6

En snygging på VBL's startsida

Skrivet av Caroline Eriksson 23.01.2016 | 2 Kommentarer

Efter mitt "Vill du gifta dig med mig?" så började var och varannan bloggare skriva om bröllop. Kul! Ännu kulare var det att fara in på Vasabladets hemsida idag och se en snygging. 

 

Namnlost 2

 

Som bloggare är det inte ofta man blir uppmärksammad för att ha startat en diskussion. Någonstans på vägen glömmer man till sist varifrån allt började. Men inte denna gång.

 

Som det redan står i artikeln så förväntade jag mig inte alls sån respons av inlägget. Jag ville skriva om lite historia, skoja lite men även få folk att reflektera över sina egna tankar. Har ju märkt själv att vissa kan bli eld och lågor över att jag som kvinna skulle tänka mig att fria till min sambo. Eller ha ett litet bröllop, utan kyrka och någon välsignelse.

 

Saken är ju den att i dagens samhälle är vi, åtminstone borde, vara mer jämställda och öppna för nya sätt att leva på. Och hit hör ju också äktenskap. Många drömmer om sin bröllopsdag sen de är småflickor och har den planerad in i minsta detalj innan de har en partner eller ring på fingret. Då kan det vara svårt att se en annan sida och sätt att fira sin bröllopsdag på. Att lyssna och höra sin partners sida av hur hen vill fira sin dag.

 

När det kommer till traditioner är det många som är fast i dem. De som inte är religiösa har ändå sin vigsel i en kyrka, för att det alltid har varit så. Bjuder in fler personer än de egentligen umgås med och ruinerar sig genom att köpa en klänning för flera hundra euro. Det blir lite av en hysteri och i den hysterin glömmer kanske många bort att njuta av resan till bröllopsdagen och att fullt ut vara i nuet  med sin partner på bröllopsdagen. 

 

 

Det finns ju inte rätt eller fel, och folk måste få göra som de vill utan att bli ifrågasatta eller dömda. Så är det bara. 

Gift eller inte så är en viktig ingrediens i ett förhållande att man lyssnar och hör varandra, samt kompromissar om det behövs.

Kommentarer

 • Sara 23/01/2016 11:05am (6 år sen)

  Håller med dig, och det var lite det jag försökte få fram när jag blev intervjuad också, att det finns så många olika sätt att vilja gifta sig på och inget är mer rätt än nåt annat! Ändå upplever jag ofta (främst av äldre människor) att man måste försvara och förklara sin åsikt om man inte vill följa de vanliga traditionerna. Det hoppas jag blir bättre med tiden, så det blir lika "normalt" med ett enkelt bröllop som att ordna ett stort kyrkbröllop :)

  • Caroline Eriksson 23/01/2016 11:16am (6 år sen)

   Ja, jag tror att ju allt fler som vågar gå sin egen väg och det som hjärtat säger till dem, så blir det mer accepterat att göra på fler sätt än ett i framtiden :-)
   Lycka till med framtida bröllop och all lycka och kärlek till dig!

 • Pernilla Bergman 23/01/2016 1:23pm (6 år sen)

  Vad roligt att VBL har lyft fram ditt inlägg! Och min fasan fick vara med på ett hörn också ;)

Skriv en kommentar