bloggheader6

En speciell dag.

Skrivet av Caroline Eriksson 13.02.2017 | 0 Kommentarer

Det var en speciell dag i lördags. Äntligen var det dags att fira det lilla flickebarnet som bestämde sig för att komma lite för tidigt till världen. Det barn som fick mig att gråta, både av rädsla och glädje, med två gräddburkar i famnen i slutet av september. Idag känner jag ba en hel massa kärlek för henne, och rädslan är borta.

Allt gick väl, och både föräldrarna och barnet är starka själar. Och nu skulle det firas!

 

Eftersom jag inte är medlem av kyrkan så blev jag ingen fadder. Men jag fick bli tant Carro och göra det jag tycker om, fotografera, på dopet. Tänkte visa lite bilder åt er, medan resten där det syns mer ansikten så ska föräldarna få för sig själva som fina minnen från dagen.

Dessutom ska ni få reda på vad jag vägde när jag föddes, om någon är nyfiken. 

 

Byns kyrka är byggd 1805, och är enkel men vacker. Den är dessutom bra att fotografera i, då det är stora vackra fönster som lyser upp. Att fotografera i kyrka brukar inte vara det roligaste, men här är det inga problem.

 

dop1

dop2

 

"Trygga räkan" (hehehhe) och "Gud som haver barnen kär" sjöng vi alla. Gud som haver var en bön jag läste tillsammans med mamma, varje kväll innan jag somnade som liten. Än idag har jag inte glömt orden.

 

dop3

dop4

 

Heligt och välsignat vatten. 

 

dop5

 

Dukningen på festen efter kyrkan var fin och färgglad. Servetten såg ut som dopklänningen. Det var femtonde gången någon ur släkten använde dopklänningen. Den passade fint på tjejen.

 

Det var ett stort dop, vilket kanske inte är det vanligaste. Men det var roligt att få se så många vackra människor som alla ville samlas för att fira barnet.

 

dop6

 

Fina vaser av bark och tulpaner som doftade gott. Helt otroligt vad våra vänner har suttit och pysslat för att få till en fin fest.

 

dop7

 

Kaffi. Fick även glutenfri smörgåstårta, muuuuums, och söt och god pinocciotårta.

 

dop8

 

Om ni inte visste det förr, så är min sambo en expert på slipsknutar. Den här fixade han på några sekunder innan det var dags att åka iväg till dopet. 

 

dop9

 

Hon fick massor av presenter av alla gäster, och den här var mycket fin. 

38 centimeter och 1120 gram. Orsaken varför jag stod med två gräddburkar och grät av lycka den dagen hon föddes.

 

Om någon undrar vad jag vägde när jag föddes så var det 2980 gram. 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar