blogghedaear

En vacker plats mitt i ingenstans.

Skrivet av Caroline Eriksson 18.12.2018 | 1 Kommentarer

När jag, för nu evigheter sen, gjorde en bloggenkät där du fick komma med förslag om bloggen, var det en kommentar som önskade mer bilder från Petalax. Det här blogginlägget är till dig.

 
Det handlar inte om att jag inte vill visa bilder från byn, och hur det ser ut här. Jag tror mycket handlar om att man blir blind för det som finns omkring en. Att det är mycket svårare att finna en skönhet i vägar man går på varje dag, och byggnader som aldrig ändrar skepnad.

Men det finns något vacker i det mesta. Inte allt, men det mesta. Och det här är något vackert jag fann i skogen häromdagen.

 

mysigt i skogen 1

Mitt i ingenstans fann vi denna mysiga plats.

 

Jag och Fredrik var ute och körde, och längs en väg vi aldrig lagt märkte till fann vi denna plats. Jag bad Fredrik att stanna bilden för att kunna undersöka platsen närmre.

Mitt i vad som kändes som ingenstans finns denna mysiga plats. En plats att vila vid. Grilla. Njuta av naturen. Och bara vara. 

 

Det här måste vara ett smultronställe för någon annan människa.

 

mysigt i skogen 2

Tänk att få sitta och grilla till denna utsikt en vacker vinterdag.

 

Från askan rykte det fortfarande av rök, och det avslöjade att någon inte långt före oss hade varit här.

Tänk dig att få sitta här, grilla något gott och bara njuta av vacker natur. Att få tillbringa en vacker vinterdag ute i friska luften och bara få samla energi.

 

Och det är så här jag vill presentera Petalax för dig som bloggläsare. Vacker natur och fiffiga lösningar att vilja spendera så mycket tid som möjligt utomhus.

 

mysigt i skogen 3

Inredning från naturen. 

 

Inne i byggnaden, som bestod av tre väggar och ett stadigt tak, fanns ett stort bord med stolar byggt från trädstammar. Tänk vad kreativ man måste vara som människa för att kunna bygga detta, och hur mycket man måste tycker om naturen för att ta sig tid att göra detta.

 

mysigt i skogen 4

År 2019 vill jag spendera mer tid utomhus. 

 

Jag som älskar ödehus kom i samma känsla där jag bara ville smyga runt och suga åt mig allt jag fick se. Och det är det det handlar om; se, men inte röra. 

Dock blev jag så inspirerad och glad av att se denna plats att jag sen bestämde mig för att nästa år ska jag och Fredrik spendera mycket tid utomhus. Utforska naturen, äta mat i naturen (då den är som allra godast) och kanske ha chansen att få upptäcka fler av såna här vackra platser.

 

mysigt i skogen 5

Honungsöl och ryskt brännvin.

 

På samma sätt som jag fantiserat om vilka människor som en gång levt i de ödehus jag besökt och fotograferat, så föreställde jag mig alla människor som varit vid denna plats. De känslor de upplevt och vad de tänkt på när de spenderat sin tid här.

 

mysigt i skogen 6

Horn som hängare, och en vacker lykta för ljus i mörkret.

 

Jag hoppas att denna plats kommer att få vara så välbehållen som den är en lång tid framöver. Att man inte bara vårdar naturen, utan även det som skapar glädje för en annan människa. 

 

mysigt i skogen 7

Renskinn (?) som kanske verkar som sittunderlag.

 

Om du vill, så kan jag fotografera mera från byn. Allt från naturen till asfalterade vägar och det som man lätt blir så blind för.

 

Kommentarer

 • PJ:s byffé - från by till fe 18/12/2018 11:06am (2 år sen)

  Visst tycker åtminstone jag att du skall ta mera bilder från byn och trakten däromkring. Finns mycket spännande och fint att se på olika håll runt om i Österbotten. Gamla hus och lador. Just lador gillar jag skarpt. Bäckar, broar, träsk och insjöar. Kyrkobyggnader och bönehus, riar om det finns. Stora vackra stenrösen. Märkliga träd. Detaljer! Det finns massor bara man blir varse. Vad är det mest märkvärdiga som ni har i Petalax? Och så förståss Fantomen!

  Har grillkåtan du visar i detta inlägg något med jakt att göra?

  • Caroline Eriksson 18/12/2018 9:13pm (2 år sen)

   Tack för din kommentar. Ska nog försöka bli bättre på att ta med mig kameran och fotografera det som är omkring mig. Inte bara för bloggens skull, utan även min egen. :)
   Senast idag då det var vackert vinterväder med solsken och maffig dimma så saknade jag kameran.

   Grillkåtan är nog privat ägd och används säkert vid jakt, men även skogsarbete. :)

Skriv en kommentar