Bloggheader Caroline3

En värdefull bok med minnen för livet.

Skrivet av Caroline Eriksson 16.04.2019 | 1 Kommentarer

***
Inlägget är ett kommersiellt
samarbete med Solentro.
***

 

Att bygga hus var ett av det mäktigaste vi kanske någonsin kommer att vara med om. Att under ett års tid leva på ett så annorlunda sätt än man är van vid, samtidigt som det är det enda sättet man vill leva på, eftersom man arbetar mot ett mål man vill nå.

När jag kan få frågan vad som är det första tipset jag vill ge någon som ska börja bygga hus eller renovera, så är det första jag säger att dokumentera och fotografera. Allt.

 
Under hela byggtiden, och även efteråt, har vi haft stor nytta av det faktum att jag fotograferat princip allt från husbygget till bloggen. Vi har kunnat få reda på var vissa kablar går i väggarna, genom att gå bakåt i arkivet. Och vi påminns om att allt det vi har nu, har en gång i tiden verit endast skog.

Du vet, man glömmer lättare än man tror, och därför är så tacksamt att kunna ha bilder att se tillbaka till och minnas.

 

Solentro Caroline 1

Jag har fått spara alla våra fina byggminnen inom en och samma pärm.

 


Från min barndom har jag flera fotoalbum där händelser från mitt liv stannat för evigt, i form av ett fotografi. Flera gånger per år tar jag fram bilderna för att minnas tillbaka, och tänker att alla fotografier kan vara värdefulla för framtida barn.

Och även hur mycket jag hejar på teknologin, så är det bara att inse att efter att digitalkameran hittade sin plats i folks hem, och efter att allt blev mer och mer digitaliserats, så är det mindre vanligt med dessa fotoalbum.

Därför är jag så tacksam för att få göra detta samarbete med Solentro.

 

Solentro Caroline 2

Min fotobok visar husbygget från början till idag.

 

Solentro är ett företag som erbjuder en möjligheten att gör en egen bok, och få den tryckt och hemskickad. Du kan välja allt mellan att göra en roman, till en minnesbok, barnets första bok, kokbok och mycket mer.

Jag som ville ha hela husbygget mellan två pärmar, med text och bild, valde att göra en fotobok. Och jag som aldrig tidigare gjort en fotobok, skulle få mig en trevlig överraskning. Det här skulle vara hur lätt som helst och kul.

 

Solentro Caroline 4

Det är lättare än någonsin att göra en egen fotobok.

 


För att börja göra din fotobok så behöver du ha ett konto på Solentro. Du kan registrera dig, eller logga in smidigt via ditt facebookkonto. Varför man behöver ha ett konto, är för att ens bilder och framsteg med fotoboken sparas på kontot. Du behöver alltså inte vara rädd för att framsteg eller ändringar ska försvinna, ifall att du stänger av datorn och fortsätter en ny dag med fotoboken.

 

Solentro Caroline 3

Bokens möjligtvis snyggaste sidor är från bastun.

 

Jag hade hundratals bilder från husbygget, och trodde i början att jag inte skulle få någon ordning på allt. Förutom tipset att fotografera allt, så gäller det även att spara alla bilder så de kommer i rätt ordning.

Hade jag haft rätt ordning på mina bilder, så skulle jag ha kunnat använda mig av en automatisk funktion på Solentro, som placerade ut bilderna utan att jag behövde göra något. Men jag gjorde allt manuellt, och valde mellan olika mallar på varje sida, och drog bilderna till de platser jag ville ha dem.

 

Solentro Caroline 5

Man glömmer så lätt hur det en gång sett ut, så viktigt att fotografera.

 

Jag skrev till den text jag ville ha, för att minnas vad som hände vilken dag, och snabbt fick jag ihop en bok på 98 sidor med en massa goda minnen, och vårt hus från början till idag.

 

Solentro Caroline 6

Den här fotoboken är så värdefull.

 


Jag älskar företag som har snabb leverans, vart än i världen de är, och blev inte besviken över Solentro. Efter att jag blivit klar med min bok, och beställt hem den, så fick jag dagen efter ett mejl som bekräftade att boken är tryckt och på väg hem till min postlåda.

Ett par dagar senare fann jag boken i postlådan, i en skyddad förpacking.

 
Den här boken kommer att vara mig och Fredrik kär resten av vårt liv. Den här boken innehåller husets historia, även om det inte är så mycket till historia just nu, och det häftigaste vi varit med om.

 


Vill du göra din egen fotobok? Jag har en fin rabattkod till dig!

Med koden   28F4XYYRJ1    får du  25% rabatt * på dina böcker (gäller ej PDF), och är giltig till 16 juli 2019, så du har god tid på dig att göra din alldeles egna fotobok.

 
* Skriv in koden när du lägger din beställning så dras rabatten automatiskt när du går vidare. Rabatten gäller endast böcker från ditt bokkonto och kan inte kombineras med andra erbjudanden, gäller en gång per hushåll och frakt tillkommer.

 

 

Kommentarer

  • Anonym 09/05/2019 10:21pm (2 år sen)

    Hej. Som jag uppfattat det från bilderna har ni inget garage. Tänker ni bygga det i senare skede eller helt skippa garage? Vi är i startgroparna för att bygga hus men funderar nu att vänta dels p.g.a ekonomin. Ifall ni planerar garage / biltak sa ni till åt grävaren när han grävde åt er?

Skriv en kommentar