bloggheader caroline

En vecka, två intervjuer

Skrivet av Caroline Eriksson 14.08.2018 | 0 Kommentarer

Vet inte vad det är för mediaflow jag hamnat i, men den här veckan kommer jag att vara med om två intervjuer. Idag ska jag och Fredrik vara med om den första intervjun.

Under byggtiden blev jag och Fredrik vana med att ha besök av Radio Vega var och varannan månad, och nu får vi bli vana med att ha olika tidningar på besök. Lugn ba, det handlar inte om höns denna gång, även om jag gärna har med en eller två kycklingar på bild.

 

527354 10150783527688880 235300473 n

En hyper Caroline på Markoolios konsert vid Åminne, 2000.

 

Tänk att Fredrik också var på samma plats, samma kväll, för så många år sen. Men vi visste inte av varandra (kanske lika bra om man ser till ålderskillnaden då).

Men 12 år senare skulle vi träffa varandra igen, och hur underbart blev inte det? 

 

Ps. Den där hatten blev stal någon av mig i skolan efteråt, och jag var så ledsen. Buhuu.

 

423246 10150684994783880 860912154 n

Jag blev intervjuad om då jag flög till Åland ensam.

 

Till skillnad från en av mina första intervjuer så är jag idag lite bättre förberedd. Jag står liksom inte och tjoar och säger att allt är bäst på alla sätt, om jag nu inte verkligen tycker det.

 

Ber alltid journalisten att sända frågorna i förväg, vare sig det handlar om tidning eller radio, och får på så sätt lite mer betänketid att veta vad jag vill ha sagt, även om man kan slänga ur sig grodor som man ba: ”HEDE FÅR DU INT TA ME HÖHÖHÖÖH”.

 


Här är 5 tips att tänka på inför en intervju:

 

1. Be om frågorna först. För att du ska känna dig trygg med intervjun

2. Du behöver inte svara med detsamma. Handlar det inte om direktsänt radio (som för övrigt ger mig en otrolig adrenalinkick) så behöver du inte svara med detsamma. Ta gärna ett djupt andetag, tänk på vad du vill ha sagt så slipper journalisten klippa bort en massa ”mmm” och ”ööö”, och du kommer att känna dig nöjd med vad du har sagt.

3. LE! Vare sig du blir intervjuad i radio eller talar i telefon; le medan du talar. Ja, såvida du inte är arg eller talar om mycket allvarliga saker. När du ler medans du talar så låter du mycket gladare och härligare att lyssna till.

4. Be alltid om att få höra / läsa intervjun innan den publiceras. Även hur noga du kan ha varit med dina svar så kan alltid tryckfelsnisse varit i farten. 

5. Var dig själv, och ha kul. I början hade jag något som kunde likna på ångest efteråt och kunde ha ryck då ja ba:

”ÅÅÅÅH VAD SA JAG EGENTLIGEN???!!” (mest för att jag faktiskt glömt vad jag sagt),

men idag är det inte lika jobbigt. Inte alls, för att vara ärlig. Något som brukar lugna mig är tanken på att ingen kommer att minnas detta om hundra år, även om det kanske låter som något deprimerande, och att folk kan mest bli glada av att de normala människor prata om normala och roliga saker.

 

vasabladet2
Herrejee vad liten Blondie var då. Så många skriver åt mig dagligen på instagram och säger hur stora mina kycklingar har blivit, då jag själv tror att de är lika pyttesmå som på bilden. 


Min senaste intervju gjorde jag efter två vaknätter, och jag kände mig som en zombie och hade inte förberett mig alls. Istället hade jag ba roligt och var mig själv, samtidigt som jag fick visa upp mina älskade kycklingar för världen.

Resultatet blev ändå en mycket fin artikel.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar