bloggheader6

Epilatorn: är jag frälst?

Skrivet av Caroline Eriksson 20.04.2017 | 2 Kommentarer

Eftersom mitt tortyr-möte med epilatorn engagerade er så pass mycket, tänkte jag nu berätta hur det gick sen. 

 

Efter första dagen så epilerade jag även benen de två dagarna efteråt, ba för att det skulle bli så jämn utväxt som möjligt. Och jag var livrädd, för första upplevelsen var ju lite tortyr.

Men eftersom det knappt fanns något att epilera på benen, så kändes det ingenstans. Röda prickar och klåda som jag läst skräckhistorier om dök inte upp, och jag konstaterade att epilator var ett bättre alternativ än vax och rakhyvel, som i sin tur ba irriterar min hy.

 

carrotestarepilator1

Det här bygget har gett mig blåmärken lite här och där på mina lena ben.

 

Sen så kom ju bygget och kallare väder emot, och jag har varken haft tid eller eller kunde bry mig mindre om lurviga ben. Men trots att håret växt till sig, tog det inte ont när jag bestämde mig för att pyssla om mig själv.

Förutom vid ankeln. Fyrbanne vad det svider till där. 

 

Så trots att epilatorn fortfarande låter skräckinjagande med sitt WRÖÖÖ ZÖÖÖM - ljud, så har jag använt den. Måste ju få valuta för pengarna. Ett tips är att se på ett roligt Ellen-klipp på youtube, med hörlurar i öronen, så du kan skratta under tiden. 

 

Men det finns lite frågetecken jag tänker ge er svar på:

 

carrotestarepilator2
Ingenting att vara rädd för.

 

Hur länge tar det för håren att växa ut?

Jämfört med rakhyvel, där jag får en stubb redan dagen efter, så tar det två till tre veckor innan jag känner av något med den här epilatorn. Knixet är att inte ha så bråttom, för då kapar ba epilatorn av håret, istället för att rycka bort det. 

Det här med hur snabbt hår växer ut och sånt är väldigt individuellt 

 

Jag är rädd för röda pricka och klåda.

Efter att jag epilerat benen så gör jag tvärtemot vad många skönhets-gurus säger, och ba låter benen va. Många menar att man ska smörja in benen MED DETSAMMA, men jag låter dem istället vila. Vill jag smörja in dem så gör jag det efter flera timmar eller dagen efter.

Har du dock väldigt känslig hy, så kanske det är bäst att låta hyn va, eller kyla ner dem med en sval handduk eller liknande.

 

Funkar epilatorn överallt?

För mer känsliga områden finns det specialanpassade epilatorer. Min är enkom för benen, men har nog hunnit testa den i armhålorna, utan att skrika så fasligt. Så du kan använda den till bikinilinjen, magen, ryggen. Var du vill, så länge du gör det med förstånd. ;-)

 

Är det samma smärta som med vaxning?

NOPE! Nu känner jag knappt någon smärta, och har hunnit förtränga den första reaktionen. Men jämför med vaxning är epilatorn ett mer skonsammare alternativ, som tar mindre ont vartefter du använder den. 

När man hör att manicken river bort håret, så kan man bli lite mörkrädd, men det låter nog värre än det är. 

 

 

Är jag frälst? Väljer jag epilator framför rakhyvel? Ja. Åtminstone till den andra frågan.

Det här med att ta bort hår eller låta det vara på kroppen, så är upp till dig själv. Gör det som känns bra för dig. 

Det här var min upplevelse med epilatorn.

Kommentarer

 • Hanna Stigzelius 20/04/2017 9:11pm (5 år sen)

  Alltså jag hatar att sheiva. Så kortvarigt resultat för mödan så att säga. Och att vaxa själv klarar jag inte pga ont och på salong är det för dyrt. Så kanske jag skulle våga mej på det här med epilering?! Lovar att det verkligen inte är likadan tortyr som med vax?!

  • Caroline Eriksson 20/04/2017 9:34pm (5 år sen)

   Jag kan inte lova hur du kommer att reagera på epilatorn, MEN, det är inte så farligt som man tror.
   Första gången var dock hemsk, men efter att ha sett att sambon klarade av att använda den på ett litet område av benet, utan att röra en min, så var det inte lika farligt. ;)

 • Sofia 21/04/2017 8:25am (5 år sen)

  Har testat i princip allt när de kommer till hårborttagning. Sen då håret(rötterna) blir svagare o mjukare av vaxning/epilering så gör de mindre ont. Jag fick dock mycket problem med röda prickar ju längre jag höll på. Kosmetologer sa att man ska peela huden och smörja in så att hårstrået orkar o slipper fram då det blir svagare.
  Jag rakar numera för mina hår växte så ofta inåt o jag hade väldigt rödprickiga ben. Älskade dock perioden då jag bodde utomlands och hade råd att gå på vaxning varje månad. Men de krävde för min del mycket efterarbete.

Skriv en kommentar