bloggheader6

Ett beräknat datum.

Skrivet av Caroline Eriksson 30.06.2018 | 3 Kommentarer

Nu är det många tider jag lever i. Sommartider. Semestertider. I väntans tider. Spännande tider. För vet du vad? Jag har ett beräknat datum.

19.7 borde det bli förhoppningsvis komma ännu mer tillökning i vår familj, och det här är historien om hur det gick till. För jag tänker att det är mycket universums vilja som har ett finger med i spelet.

 

Jag fick ju ägg av Sandra, som med hög sannolikhet var befruktade. Äggen kom från den ras jag drömt om i två år, dvärgkochin, och även om jag har en handfull kycklingar av Mille Fleur som flyttar hem till oss inom en vecka så pirrade det i fingrarna att få dvärgkochin till flocken.

Saken var bara den att jag ställde ett ultimatum till mig själv, och en önskan till universum. Jag skulle inte lägga dessa ägg under en höna, utan ville kläcka fram dem själv. Dock är jag inte en så bra ruvare och äger inte en egen äggkläckningsmaskin.

 

Men tänkte att är det meningen att jag ska förlänga kycklingtiden med någon vecka och ha två olika hönsraser, då ska jag kläcka fram dem själv. Annars fick jag ba ta och släppa det.

 

Jag la ut en liten notis i en hönsgrupp och i byns facebooksida för att efterlysa en äggkläckningsmaskin att låna i 21 dagar. Inget napp. 

Dock nämnde jag igår till min vän att jag sökte en äggkläckningsmaskin, och fick tips om en kvinna som hade äggkläckningsmaskin. Hörde av mig till typen och fick reda på att det inte var napp där heller. Dock fick jag tips om ännu en till person, och där var det napp. 

Kvinnan hade till och med ärende till byn samma kväll, så jag kunde få hemleverans! Vad är oddsen för det? 

 

UNIVERSUM KRAFT, GOTT FOLK. UNIVERSUM.

 

incubate egg day1 1

Min printer och scanner fick flytta på sig för att göra rum för äggkläckningsmaskinen.

 

Det var en så otroligt härlig och glad kvinna som körde en kort stund senare in på vår gård, med en Brinsea Mini Eco äggkläckningsmaskin. Jag fick tips och goda råd, och kopplade i maskinen med detsamma samtidigt som jag la vatten i behållaren och blev halvt perfektionist när det kom till att lägga hushållspappret fint för äggen.

 

Såg med spänning på medan värmen ökade inne i äggkläckningsmaskinen, och märkte äggen med ett hjärta på ena sidan och en cirkel på den andra. När temperaturen varit stabil och de rätta graderna uppnåtts och stannat där, la jag i äggen.

 

incubate egg day1 2
Tänker att lite extra kärlek gör ingen skada för äggen.

 

Och nu är det bara att vänta.

På samma dag jag hämtar hem första kullen av kycklingarna (Benbefjädrade urdvärgar, Mille Fleur) borde jag kunna lysa äggen för att se om det är något liv i dem. 

 

Även om jag är förberedd på att inte alla ägg kan vara befruktade, så känner jag tillit och hopp till att det kommer att lyckas med flera ägg. Att jag om 21 dagar får se kycklingar kläckas.

 

Kommentarer

 • Sandra Neuman 30/06/2018 5:15pm (5 år sen)

  Jomen jag tycker nog att Kaj borde ha befruktat äggen så det kommer kycklingar :)

 • N 30/06/2018 9:22pm (5 år sen)

  Jätteintressant och spännande!

  • Caroline Eriksson 30/06/2018 9:26pm (5 år sen)

   Ja! Och PIRRIGT. Första dygnet ska man inte vända dem, så nu har jag precis vänt äggen för första gången. Var så spännande. :)

 • Julia Holmqvist 01/07/2018 4:46pm (5 år sen)

  Men wow! Kommer följa resan med spänning :D

  • Caroline Eriksson 01/07/2018 5:02pm (5 år sen)

   JAA! Nog för att det känns minst lika kul att ha en hop kycklingar som flyttar in till oss inkommande vecka, men att ha chansen att se kycklingar kläckas känns så pirrigt. Håller verkligen tummarna att jag ser något liv i äggen när jag lyser dem. :)

Skriv en kommentar