bloggheader6

Ett dygn utan vänner.

Skrivet av Caroline Eriksson 13.08.2018 | 0 Kommentarer

"Åh, men kommer inte den lilla kycklingen att bli ensam när syskonen flyttar?"

Den mening som inte gjorde det lättare för mig att sälja kycklingarna, och som gjorde att det blev om möjligt ännu tyngre för mig att sälja de fyra dvärgkochin jag kläckt fram själv och fött upp nu i tre veckor. Gjorde jag ett stort misstag att behålla en? Skulle hon bli ensam? Utstött?

Eller skulle det gå som det vanligtvis brukar; bra?

 

13.8.2018 1 sevendays

Helmi som håller sig när Isla och Gullefjun. 

 

Idag är det ett dygn sen jag sålde fyra tre veckors dvärgkochin, och lämnade med en (Helmi) som nu bor tillsammans med mina fem andra Mille Fleur. Och som du ser så går det bra. Hon lever och har kompisar. Även om de är något större och ser annorlunda ut än henne.

 

Helmi håller sig nära de andra, och har förstått vilka som det går att mysa med. Till exempel tuppen Isla och Fleur och Gullefjun är snäll med henne. När det är matdags är det klokast att hålla sig borta från Blondie och Luna.

 

13.8.2018 2 sevendays

Luna är fortfarande bossen över flocken. 

 

Inte för att de är elaka eller så, men för att de fortfarande vill visa vem det är som bestämmer och vem som ska få äta maten först. Så Luna, som är på bild, kan fortfarande visa lite irritation men är för övrig så mycket lugnare nu när det endast är en "liten" kyckling kvar, istället för fem stycken som springer runt henne.

 

13.8.2018 3 sevendays

Tuppen Isla blir bara vackrare för varje dag som går. 

 

I princip så har hela känslan över flocken förändrats, till det bättre, och alla är så mycket lugnare nu och samarbetar mer. På bild ser du tuppen Isla som fortfarande är den mysigaste av dem alla. Han vill bara vara i famnen och titta omkring sig. 

 

13.8.2018 4 sevendays

Gullefjun som vill mysa varje kväll.

 

13.8.2018 5 sevendays

Blondie som tog priset i att hitta den första masken. 

 

Idag har de alla varit ute och letat efter mask i sin utehage. Blondie, på bild, hittade den första och sprang runt och ropade åt alla att se vad hon hittat. Det borde hon inte ha gjort, eftersom Fleur snabbt tog masken ifrån henne och åt upp dem. Man måste tydligen vara tyst om sina fynd i ett hönshus.

 

13.8.2018 6 sevendays

Helmi kommer att ha det riktigt bra. 

 

Helmi verkar inte vara berörd på något sätt att ha sina vänner bortflyttade, utan håller som bäst på att finna nya vänner i de andra kycklingarna. 

 

13.8.2018 7 sevendays

Fleur som letar efter mask. 

 

Och så här ser det ut just nu i mitt hönshus och i hagen. Alla som går med huvudet nere och letar efter mask och annat gott.

 

Även om jag grät igår kväll för att de fyra andra dvärgkochin flyttat, och för att jag saknade dem än i morse, så är det här som allt annat något övergående. Mina höns mår bra, och kycklingarna som flyttade kommer också att ha det bra. 

Men det är helt okej att vara känslig ibland och visa känslor. 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar