bloggheader6

Exuviance lyxbehandling, för kropp och själ.

Skrivet av Caroline Eriksson 09.04.2018 | 1 Kommentarer

Kategorier:
***
Inlägget är ett kommersiellt
samarbete med Salon Adelaide

 

Jag hade varit den som kanske inte riktigt trott på ansiktsbehandligar. Är de ens nödvändiga? Vad ska de göra för skillnad? Dessutom har jag varit rädd att göra något åt min känsliga hy, på grund av risken att få en allergisk reaktion. Men man ska aldrig säga aldrig, och nu kommer jag att ta tillbaka alla mina fördomar jag haft om hudvård, för förra veckan fick jag träffa en person som fick mig på andra tankar, och introducerade mig till en helt ny värld.

 

En värld där det är helt okej med hudvård och att unna sig lite gott för kropp och själ.

 

Jag har alltså varit på ansiktsbehandling till Salon Adelaide i Vasa. Den behandling jag fick var en Exuviance lyxbehandling. Eftersom jag inte blivit introducerad tidigare till hudvårdens värld, så hade jag inte heller hört talas om märket Exuviance. Det är vetenskapligt utvecklad hudvård, av de läkare som upptäckte och tog patent på AHA-syror. På grund av det är även läkare som kommit fram med dessa produkter jag nu fått testa på, så är det väldigt skonsamma produkter som passar de flesta hudtyper.

Även min hy, som annars är väldigt känslig av sig och inte tål mycket, klarade av denna behandling galant – och nu längtar jag bara till nästa gång jag får pyssla om mig själv och min hy.

 

Nu pirrar det bara i fingrarna att få berätta om behandlingen jag fick uppleva, eftersom det var en så fin upplevelse. Vi börjar med en video!

 

 

Visst såg det härligt ut?

 

Adelaide 2

 

Möttes av Linda, kvinnan som skulle göra ansiktsbehandlingen på mig, och hon var lika trevlig som jag upplevt henne via vår tidigare mejlkontakt. Hon visade mig till behandlingsrummet som var riktigt mysigt inrett med ljus, en vacker bukett och avslappnande musik i bakgrunden.

 

Behandlingen började med en djup rengöring av ansiktet, vilket betyder att det inte gör något om man kommer dit osminkad eller med full party-makeup. Redan här var jag fem före att somna, på grund av att det var så avkopplande.

Därefter fick jag en hudanalys, där det visade samma som jag redan misstänkte: torr hy med något blandhy, på grund av den enorma finne jag hade på hakan.

 

Adelaide 1

 

Efter hudanalysen var det dags att börja använda sig av produkter på ansiktet!

Det du ser är en effektiv booster, som endera är mandelsyra eller antioxidant syra. Eftersom jag fortfarande ännu inte behöver mig av anti-age behandlingar, så blev det mandelsyra den här gången. När man hör ordet syra kanske man ryggar tillbaka lite, men det låter värre än det är. Denna mandelsyra hjälper till att minska uppkomsten av rynkor, och har antibakteriella egenskaper.

 

Min hy reagerade inget alls, och det kändes bara avkopplande för ansiktet att få mandelsyran påpenslad.

 

Adelaide 3

 

Därefter fick jag en AHA-peeling, som inte hade hårda korn i sig som annars brukar irritera min hy, utan denna var len och bara vilade på hyn. Det väl väl ungefär här jag riktigt började slappna av, för jag kände att produkterna passade min hy.

 

På bild ser du Linda som sprayar en neutralizing spray efter peelingen, eftersom det inte bara går att tvätta bort peelingen med vanligt vatten. Så med hjälp av sprayen neutraliserar man allt, för att kunna fortsätta till nästa steg.

 

Adelaide 4

Adelaide 5

 

Det var mycket nytt jag fick uppleva denna tisdag under ansiktsbehandlingen, och ett av det var att få mina pormaskar tömda. Jag har levt i 27 år och aldrig klämt en pormask!

För att öppna upp porerna fick jag ligga en stund under en ångmaskin, som gav ifrån sig varm ånga. Skulle gärna ha en sån maskin här hemma, eftersom det var så behagligt. Typ som att vara i en ångbastu, om jag ska beskriva upplevelsen.

 

Mindre behagligt var det att klämma pormasker. Inte för att det tog ont, men för att mina ögon började rinna okontrollerat. De blev väl lite chockade.

Viktigt när det kommer till att klämma pormaskarna är att bara ta de som vill komma ut, och inte tvinga ut någon. Då kan det lämna gropar, ärr och bli inflammerat. Eller så låter man bara ett proffs, som Linda, klämma dem.

 

Adelaide 6

 

Linda var så trevlig och tog väl hand om mig. Det märks snabbt på människor om de verkligen njuter av sitt arbete. Linda talade om sitt arbete med en sån passion, och hade känsla i allt hon gjorde, att jag förstod att denna kvinna är på rätt plats och gör det hon verkligen vill.

Dessutom förklarade hon allt hon gjorde på ett sätt som fick mig att förstå vad som pågick, utan att göra det för invecklat.

 

Adelaide 8

 

Jag fick även lite kontroll över mina ögonbryn. Har inte noppat mina ögonbryn på evigheter, mest för att det tar så ont. Men när Linda noppade mina ögonbryn kändes det knappt, och jag fick behålla min form och buskighet, fast med lite mer städade ögonbryn som resultat. Precis som jag önskade mig.

Nu får jag bara se till att försöka hålla dem i skick tills nästa gång jag besöker salongen.

 

Adelaide 9

 

Efter att ögonbrynen blivit trimmade så fick jag en helt underbar massage av ansikte, hals och dekolletage. Som ni såg på videon så var det helt underbart, speciellt efter att ha arbetat under påskhelgen och kanske spänt sig lite extra.

Istället förvandlades jag till en mjuk och salig kvinna.

 

På bilden får jag en ögonkräm, som är bra att ha, eftersom huden är så tunn och känslig runt ögonen.

 

Adelaide 10

 

Och nu är det dags för guldmasken, som egentligen inte innehåller något guld.

 

Den innehöll laktobionisk syra, som utvinns ur mjölksocker, och hjälper till att förhindra och reparera skador som orsakats av solljus, inklusive fina linjer och rynkor. Dessutom ska den jämna till ojämn pigmentering i hyn och minska på förstorade porer och ojämnheter i hyn.

Den innehöll även gurka, eukalyptus och pepparmint och doftade därefter; himmelskt gott!

 

Adelaide 11

Adelaide 12

 

I cirka femton minuter låg jag med guldmasken på mitt ansikte, och jag som tidigare har känt att ansiktsmasker har irriterat min hy, kände inte av någon irritation nu. Istället för att känna något ilsket pirr i huden, var det istället som att man nästan kände hur huden drog till sig all fukt och blev riktigt återfuktad och mjuk.

 

Efter ansiktsmasken så fick jag en återfuktade dagkräm på mig med SPF 35, eftersom klockan var mitt i dagen. Hade jag fått min behandling på kvällen, hade Linda lagt en återfuktande nattkräm på mig.

 

Här ville jag nästan inte inse att behandlingen var över, för jag sa upprepade gånger att ”Här kunde jag ligga hela dagen och bli ompysslad”. Inte heller förstod jag att tiden gått så snabbt, och jag nu varit där i en och en halvtimme. Så skönt och härligt var det!

 

Adelaide 13

Adelaide 14

 

Efteråt fick jag en portmonnä med produkter från Exuviance, vars innehåll jag visar dig riktigt snart.

 

Den här portmonnän kan du också få, om du beställer en egen tid för till Adelaide samma behandling jag nu visat dig.

Just nu har Linda ett specialerbjudande på denna Exuviance lyxbehandling för 89€ (normalpris 95€). På köpet får man även detta resekit med produkter från Exuviance (värde mellan 45-49€ beroende på hudtyp).

 

Erbjudandet gäller behandlingar bokade till Linda, och är i kraft tills slutet av maj-månad. Det är även lätt att boka tid eftersom man kan både ringa (06-3126211) och boka via internet. Det är enkelt att boka via nätet, och det kan du göra HÄR. Denna behandling hittar du lätt, genom att den heter "Vasabladet erbjudande Exuviance lyxbehandling".

 

Adelaide 15

 

I resekitet jag fick fanns dessa produkter. Allt från AHA-peeling till dag- och nattkräm. Mina absoluta favoritprodukter härifrån är den rengörande gelen, samt dag- och nattkrämen jag önskar ska hålla för evigt. 

 

Jag har nu varje dag sen förra tisdagen använt mig av dessa produkter, och den enorma och inflammerade finne jag hade när jag var dit förra tisdagen, är nu ett minne blott. Istället har jag nu en hy som det bara strålar om. Jag har äntligen fått en naturligt glow man annars bara kan fuska sig till genom smink. Borde ha tagit en före och efter bild, om jag visste min hy hade reagerat så här bra.

 

Jag rekommenderar dig verkligen att boka en tid till Linda för att pyssla om din hy och själ, och hoppas du får en riktigt fin start på veckan.

Kram, Caroline.

 

 

KOM IHÅG!

Boka tid till Linda vid Salon Adelaide och testa denna behandling. Du kommer inte att ångra dig. 

Enklast bokar du via internet, om du klickar HÄR 

eller på telefonnummer 06-3126211.

 

Adress: Handelsesplanaden 19-21, Vasa. Snyggaste salongen jag sett på längre.

Kommentarer

  • Johanna 09/04/2018 11:59am (5 år sen)

    Oj va de såg härligt ut! Jag blev ju riktigt avslappnad av att bara se på videon:D

    • Caroline Eriksson 09/04/2018 12:04pm (5 år sen)

      Tack för kommentaren och vad härligt att det syns på videon hur pass mycket jag njöt. Det var en riktigt härlig upplevelse! :)

Skriv en kommentar