blogghedaear

Facebook fick mig att göra det här.

Skrivet av Caroline Eriksson 20.03.2018 | 4 Kommentarer

I slutet av förra veckan gjorde jag något som jag aldrig tidigare gjort;

beställde hem mat från internet. Från en annons som facebook tipsade mig om.

 

Skulle det finnas tjänster som erbjöd sig att köra hem matvaror ut till landsbygden så vore det säkert något jag gjorde var och varannan dag. Eller nej. En gång i veckan, för det var ju veckohandling jag skulle börja på med. Men än har jag inte funnit något företag som vill köra ut till Petalax med mat till mig, och jag bor ändå inte så långt från butiken, så än kör jag själv. 

Men när facebook tipsade mig om hur billiga priser det var på mat som jag kanske tycker är gott, jamen då chansade jag. 

 

matsmart 1

 

PAKET FRÅN MATSMART! Enligt deras hemsida så går deras koncept helt enkelt ut på att minska matsvinnet. De säljer alltså mat som annars hade slängts. Dessa varor är dock inte dåliga i sig, utan kan bero på att de finns i utbudet på grund av överproduktion, förpackningsbyten eller helt enkelt att bäst före datum passerat. I det senaste exemplet så står det på internetsidan ifall bäst före datum har passerat.

 

Dessutom, mat som passerat bäst före datum betyder inte att maten är dålig. Bara att butiken inte får längre sälja det och det ska därför slängas. 

 

matsmart 2

 

Länge leve maten, på fyra språk. I den här lådan finns alltså det som jag beställde hem. Och betalade för egna pengar.

Nu kommer jag åter en gång till det här med varför man måste känna att förtydliga att man inte är sponsrad, bara för att man vill tipsa om något. Men nu tipsar jag bara. Allt detta har jag betalat för själv. 16 olika produkter. Pris 20€.

 

matsmart 3

 

Och nej. Det var kanske inte den nyttigaste MatSmart-lådan ni kommer att skåda, men banne mig den godaste. Jag var tydligen sugen på nacho-chips när jag klickade hem maten, och dessa Indian Nacho är annars relativt dyra i butiken så jag passade på. Till köpte jag en salsa-sås att dippa chipsen i.

Jag ropade "wohooo!" när jag såg bönpastan, som är glutenfri, för billig peng. Så pass att jag beställde hem 10 stycken förpackningar i färgen svart, gul och grön. I varje förpackning är det två portioner nudlar, vilket nu betyder att jag skulle ha mat för 20 dagar framöver om jag åt nudlar varje dag.

 

Till höger ser ni dessutom en vegansk och naturlig tandkräm, som jag ville testa bara för skojs skull. För 2,50 så skulle det inte göra så mycket om den var smakade illa och jag inte ville använda den. MEN HEJ! Jag har hittat min favorit bland alla tandkrämer! Den har färgen svart, vilket passar bra till en cool människa. Och den smakar gott! Inget irriterande på tandköttet eller liknande. Det är en lyx tandkräm i tuff förpackning.

 

matsmart 4

 

Jag har tidigare testat på GoGreens veganska såser, och tyckt mycket om dem. Denna Salsa Mexicana har jag aldrig tidigare testat, så ser fram emot att ha en taco kväll så småningom.

 

matsmart 5

 

Och bönpastan, hur smakade den? 

Ingenting nästan. Men det är som bra fyllnad till en god sås, och egentligen, hur mycket ska en pasta egentligen smaka? Sist jag åt normal pasta var 2003/2004, och jag minns helt enkelt inte hur icke-glutenfri mat smakar längre. Men med lite kryddor så blev det här ändå en god måltid för mig igår. 

 

Tanken var ju att man ska minska matsvinnet, och allt det här kommer jag nog att äta upp.

 

Kommentarer

 • Chatarina 20/03/2018 5:33pm (3 år sen)

  Det finns ett lokal nystartat företag från Vörå som heter Gårds Smak. De levererar lokaltproducerat hem till dörren. Man kan tillome köpa matkasse som från linas matkasse. Jättefin service och prima då det bara är en mellanhand mellan producent och konsument!

  • Caroline Eriksson 20/03/2018 9:33pm (3 år sen)

   Tack för tipset! Det ska jag kolla upp! :)

 • Marie 21/03/2018 8:25am (3 år sen)

  Gårdsmak kan jag också rekommendera! ? närproducerat mat, inte särskild dyr med tanke på det. De levererar också hit till Petalax, man betalar inget för frakten men ska beställa för minst 20 Euro då man bor 5km från deras rutt som vi gör.

  • Caroline Eriksson 21/03/2018 5:44pm (3 år sen)

   Åh! Då ska jag verkligen kolla upp sidan om du rekommenderar och har testat att beställa därifrån. :) Tack!

 • Sandra Neuman 22/03/2018 8:55am (3 år sen)

  Jag som annars förespråkar att få matsvinnet att försvinna så känner inte så där jättestarkt för att beställa från matsmart... Det känns som att det är lite sak samma sedan när paketen ändå ska skickas iväg till alla möjliga delar av Finland. Istället handlar vi i princip allt kött och mycket mjölkprodukter med nedsatt pris pga datum. MEN, jag skulle kunna tänka mig att sambeställa om jag mot förmodan skulle behöva något från matsmart. :P

  • Caroline Eriksson 22/03/2018 5:14pm (3 år sen)

   Egentligen så tycker jag ju nog att alla företag som samarbetar med matsmart kunde ge lika mycket mat vidare, gratis, till de som behöver det. Men jag hittade så mycket glutenfritt till billigt pris så jag kan inget annat än glädjas att jag nu fått möjligheten att prova på mat som jag annars inte hade testat på. :)

 • Caroline 09/05/2018 2:48pm (3 år sen)

  Jag kan också rekommendera Fiksuruoka som är den finska motsvarigheten till Matsmart. Dom köper upp produkter från finska importörer / producenter medan Matsmart köper upp mat menat för den svenska marknaden.

Skriv en kommentar