bloggheader6

Fågelskådaren Caroline - vid vårt snygga fågelmatbord.

Skrivet av Caroline Eriksson 10.09.2019 | 1 Kommentarer

Igår bloggade jag om det nya fågelmatbordet som älskade Fredrik byggt. Huset som ser precis ut som vårt eget hus, och som förhoppningsvis ska underhålla alla småfåglar och ekorrar vi har, samtidigt som vi blir underhållna av att se på de små liven.

Redan igår kunde vi se några modiga typer som utforskade det nya huset, och idag är det full fest. 

 

FagelMatbord 1 10.09.2019

 

Alla djur vi har här på tomten är rätt så härdade av oss som bor här. Fredrik som bygger och har projekt var och varannan dag, och jag som mestadels går runt och är högljudd och njuter av livet med hönsen och katterna.

Småfåglarna brydde sig inte det minsta även om jag stod bredvid fågelmatbordet, och flera morgnar har lilla ekorren skrämt mig, då jag plötsligt kunnat vara bredvid den. Så det var inte så svårt att fånga en eller två fåglar på bild idag.

 

FagelMatbord 2 10.09.2019

 

Den här rackaren, tofsmesen, gjorde min dag. Den ser ju så bedårande ut! Det är som att den förstått att jag och Fredrik nu vill satsa på fåglar (men vi tänkte väl höns) med häftiga frisyrer, och skaffat sig själv världens fluff på huvudet. Den var inte heller rädd för mig, utan satt en bra stund och betraktade mig innan den for in i huset efter godfika.

 

FagelMatbord 3 10.09.2019

 

En fågel på väg till maten, och en annan på väg från.

 

FagelMatbord 4 10.09.2019

 

Min nya favoritfågel av alla vilda småfåglar: tofsmesen.

 

Eftersom jag ändå är sjukskriven och så, så kunde jag ju ta och bänka mig framför fågelmatbordet idag med kameran, för att se vilka alla småfåglar vi egentligen har här på gården. 

 

Har du ett fågelmatbord och vad har du för småfåglar på besök?

 

Kommentarer

  • Sara 10/09/2019 10:18pm (3 år sen)

    Jovisst matar jag fåglar, men bara vintertid. Det är en rolig sysselsättning att titta på dem. Brukar nog få besök av en hel del olika fåglar, men ingen tofsmes på många år. Är också min favoritfågel.

    • Caroline Eriksson 12/09/2019 1:59pm (3 år sen)

      Tack för kommentaren. Hoppas att du får se tofsmesen i vinter. :)

Skriv en kommentar