bloggheader4

Fann mitt inre kraftdjur.. på loppis.

Skrivet av Caroline Eriksson 21.03.2018 | 1 Kommentarer

Jag fick ju spendera min lediga dag igår på ett annorlunda sätt. En stadsvisit med vän och hennes barn och vi åkte raka vägen till Smedsby för att se utbudet på de loppis som finns där.

Det hjortkranium som hänger fint bredvid älgkraniumet här hemma är faktiskt fyndat från Fyndis-loppiset i Smedsby. Och ett sånt fynd sätter ribban ganska högt, så jag tänkte att jag går in i loppiset med öppet sinne och redo för alla fynd. 

 

Nå, så här gick det.

 

Vi började vid Folkhälsans loppis, som är nästan bredvid Fyndis, som jag tycker mycket om. Speciellt deras bokavdelning där jag skulle kunna spendera evigheter för att gå igenom alla böcker. Det känns som att det är så bra ordning på hela platsen, och det gör att man gärna spenderar god tid på sig att se igenom alla saker. 

Och det var då jag fann mitt inre kraftdjur på en av alla hyllor:

 

enhorning

 

En enhörning av porslin. Stod länge och funderade om jag skulle köpa den, och lät den till sist stanna kvar. Även om jag nu ångrar mig lite, eftersom den bara kostade 50 cent, och villhöver den nu i mitt liv. Skit samma om den inte passar till inredningen eller om jag inte har användning av den. Den var ju söt!

Så om inte någon åker till Folkhälsans loppis och köper den till mig, så hoppas jag den får ett prima liv i någons hem som har stor lycka av den.

 

Annars fyndade jag inget under hela gårdagen. Ja, förutom åt min vän och barnet, för det är tydligen roligare att hitta saker som passar andra (och som de betalar för). Eller så är det helt enkelt för att igår så var det bara bra med saker att fynda för en ettåring, än för mig som nog har allt jag behöver.

Eller vadå "nog"? Jag HAR allt jag behöver. 

 

Den där enhörningen kan jag ju bära med mig inne i själen, som ett inre kraftdjur.

Kommentarer

  • Sandra Neuman 22/03/2018 9:26am (23 månader sen)

    När jag var liten fick jag ärva en samling porslinsfigurer av mamma. Den samlingen tyckte jag mycket om och hade alla djur och figurer uppradade på pigtittaren. Den här enhörningen skulle jag alldeles säkert ha velat ha i min samling och den hade matchat så bra med en långhalsad hund som hade en fjäderboa runt nacken :)

    • Caroline Eriksson 22/03/2018 5:11pm (23 månader sen)

      Åh, har du inte din porslinssamling längre? När jag fyllde 7 så var jag riktigt fascinerad av porslinsfigurer - och hundar, så alla som kom på mitt kalas hade köpt en porslinshund åt mig. :D

Skriv en kommentar