bloggheader6

Färggranna drömmar blir verklighet.

Skrivet av Caroline Eriksson 17.07.2017 | 2 Kommentarer

Inlägget är ett kommersiellt samarbete med Vasa Färg
***

 

 

Kanske är man lite halvt galen när man planerar hela sitt hus, och bestämmer sig för färger innan man ens har ett stadigt golv att gå på eller väggar som visar hur stora rummen ska bli. Men då är ju inte heller jag och Fredrik som alla andra. Idag ska ni få höra om när vi bestämde oss för husets färger  –  från golv till tak, samt se när vi spacklar väggarna. För nu har vi kommit så långt i bygget, halleluja!

 

Jag och Fredrik har inte haft några problem att komma överens om hur vi ville att huset skulle vara planerat, vilka färger golv och väggar ska ha eller inredningsstilen. Hur man däremot ska förverkliga det hela och få arbetet gjort, utan att bränna nerverna, var en annan fråga.

Därför var det så härligt att just vi, fick komma i kontakt med  Ida  vid  Vasa  Färg.

Jag hade känslan att vi skulle kunna samarbeta bra, eftersom jag fastnade extra mycket för det hus hon inrett på Bostadsmässan 2016, Lavendel.

 

Inför vårt första möte vid  Vasa  Färg  fick vi skicka elektroniskt lite inspirationsbilder till Ida, så hon visste vilken slags stil vi var ute efter. Gissa om jag blev glatt överraskad när man möttes av ett stort glatt leende av Ida, och en lika stor mapp med våra namn på som hon höll i. Personkemin fungerade perfekt, och det var befriande att få träffa någon som förstår ens litet halvt galna funderingar  –  och som bekräftar för en att det är möjligt och blir snyggt!

 

Den dagen bestämde vi färger till huset, och det blir Vasa Färg från golv till tak.

 

VasaFarg 1

 

Det här är Vasa Färg. Ett företag som hunnit vara med i svängarna redan i 50 år (!!!). Det är inte bara färg, utan ALLT man kan tänkas behöva till ett projekt som husbygge. Eller när man bara vill förnya sin tillvaro.

 

På utsidan ser det inte så stort ut vid första ögonkastet, men man ska väl inte döma boken efter omslaget?

 

VasaFarg 2

 

Tadaa! Det här är bara 1/4 del av  Vasa  Färg,  och som ni snart börjar förstå så är det här inte en affär man bara far in och svänger i. Här kan man  (läs: jag)  spendera timmar av att se och känna på precis ALLT i affären.

 

Just förra veckan, då jag och Fredrik var dit, var det massor av bilar av parkeringen. Jag blev halvt skraj att vi skulle behöva gå runt som yra höns länge innan vi hittade det vi behövde...

 

VasaFarg 3

 

...men så fel jag hade. Vi hann gå två steg innanför dörren och blev vi hjärtligt välkomnade av Idas bror. Ida hade redan på förhand peppat och hjälpt oss med vilka produkter som skulle underlätta arbetet för oss, och den hjälp vi fick i butiken var suverän.

 

Här får vi till exempel höra om något speciellt ”sandpapper” som ska vara roligare att arbeta med när väggarna ska slipas. Det är härligt när försäljare är människokännare och har humor, och när de verkligen vill ge en det bästa, så man inte bränner nerverna så snabbt.

"Sandpappret", som jag ska kolla upp namnet på, rekommenderar jag verkligen! Hållbart och tusen gånger bättre än traditionellt sandpapper. 

 

VasaFarg 4

 

Snabbt gick det för oss att få spackel, spacklor och ett paket med provbitar på vårt blivande golv som vi redan tidigare valt ut. Vi passade på att stanna kvar en stund för att gå igenom allt vi valt till huset, och se om känslan är lika härlig fortfarande.

Och det var den.

 

Det Fredrik fotograferar på bilden är det ljuvligaste kaklet som existerar.

 

VasaFarg 5

 

När vi hade vårt första möte med Ida och  Vasa  Färg,  kom jag med en halvt galen idé som jag inte hört någon göra tidigare. Till den så kommer jag att använda mig av en härlig tapet från  Borås  Tapeter.  Tapeten heter  ”Melodi Scandinavian designers II”,  och den är sådär härligt crazy. Framförallt så är den som jag vore, om jag vore en tapet.

Dock var varken jag, eller min mamma för den delen, påtänkt när mönstret blev till. Just denna melodi blev till 1947.


Ja ba åt Fredrik: ”He e ju jag som klättrar i trääde å spelar tode blockflöjt! Å VI SOM PUSSAS PÅ BILDEN”.

 

Klicka på  den  här  länken  för att se bättre bild av tapeten. Till det blivande barnrummet blir det också Borås Tapeter.

 

VasaFarg 6

VasaFarg 7

 

Vasa Färg har det största och bästa utbudet på tapeter, och även om vi redan har alla färger på klart redan nu ville jag ännu en gång gå igenom alla tapeter. Bläddra i tapetböckerna och känna på materialet.


Just den spejsade tapeten från Borås Tapeter hade jag kunnat få hem för att testa, och alla tapeter ska man få provbitar av för att testa. Dock är jag så säker på min sak, att jag ba väntar och längtar tills jag får tapetsera.

 

VasaFarg 8

 

När det kom till golvet så visste jag och Fredrik vad vi ville ha, men det var betydligt svårare att välja golv än en färg till en vägg. Det finns ju många samma färger, men ändå är det så stor skillnad på ett golv till ett annat. Just nu har vi ganska mörkt golv i lägenheten, vilket absolut inte är optimalt om man som Fredrik bor tillsammans med tre katter och en brud som löser lika mycket hår.

 

Vår beskrivning av nya golvet var att: mitt hår inte skulle synas lika lätt, samt att det skulle vara fotovänligt, lätt att tvätta och tåligt som bara den. Då tog Ida fram  Kronoswiss  Infinity  Miami.  Jag visste med detsamma att jag ville ha golvet, men försökte behärska mig och låta Fredrik säga sitt.

Han gillade golvet lika mycket som jag. Great minds think alike.

 

Så till huset blir det typ ganska exakt samma färg på golvet som i mitten av dessa laminatgolvsskivor. Ljust, men ändå varma toner i golvet så det inte blir alldeles för kallt. Ytan är halvt skrovlig och känns som äkta trä, och det är helt underbart.

 

VasaFarg 9

 

På bild ser du den andra delen av  Vasa  Färg  där man faktiskt börjar hitta färg och såna saker. Fokus här är på Coloria Greenline. Som namnet avslöjar så är den mer miljövänlig och är lukt- och plastfri.

 

Till vårt hus ska vi också använda oss av  Coloria  till väggarna, dock i en färg som klarar av att jag kanske råkar klotta lite på väggarna – och så är det bara att tvätta av klottet och färgen hålls lika fin.

 

VasaFarg 10

 

Tänk om man skulle ta och färga huset i en mintgrön färg? Varför inte liksom?

Fast nej. Vi har funderat på att måla huset vitt. Det blir snärtigt mot vårt svarta tak och svarta stuprännor. Nu gäller det bara att hitta rätta nyansen av vitt.

 

VasaFarg 11

 

Här trippar jag runt bland färg och spackel och ba njuter av livet. All personal var så trevliga och vänliga, och kan verkligen sin sak när det kommer till allt från lister, tapeter, golv och färger.

Den bästa kundbetjäningen är ju när man börjar känna sig hemmastadd, och får nya vänner samtidigt man handlar färg och spackel.

 

 

HÖNI, NU BYRI VI SPACKEL VÄGGAN

 

 

VasaFarg 12

 

Kanske ni tycker det börjar bli dags att spackla nu då?

 

Enda sedan vi började bygga så har  alla  tjatat om  ”Väääänta bara tills ni börjar spackla.. DÅ BLIR DET JOBBIGT SKA NI SE!”.  Tur att varken jag eller Fredrik är så lättskrämda.

 

Fick tips från Ida och Vasa Färg att använda oss av Dalapro Medium, för att få spacklandet att bli en fröjd.

Dalapro Hydro är till badrummet. Typ samma sak, fast lite mer special för att klara av ett badrum.

 

VasaFarg 14

 

Det är alltså färdigblandat spackel, som är klart för att användas. Bara tuta och köra.

Istället för att börja blanda själv någon smet, så vet man nu att denna är perfekt för väggarna.

 

VasaFarg 13

 

Fast först ska skarvar täckas över med en remsa. Blev tipsade att använda oss av denna remsa att lägga i skarverna, innan man spacklar på. Finns en annan slags remsa, men den här var lättare att använda sig av.

 

Varför göra det komplicerat, när det kan vara lätt?

(Den uppmärksamma ser även att jag grillat korv just före denna bild, pga sotet på fingrarna.)

 

VasaFarg 15

 

Små hål där skruvar finns i väggarna fick mindre spackel på sig, medan stora skarv fick betydligt mer spackel.

 

Nå, var det nu sådär jobbigt som alla sagt?

 

VasaFarg 16

 

Absolut inte.


Jag har ju inte spacklat så mycket förr, men kände mig som ett proffs. Kanske är det en kombination av naturbegåvning och  Dalapro Medium,  för det var så lätt att arbeta med. Det är mitt tips till dig som ska spackla. Köp bara bra saker.

På bara någon timme hade jag och Fredrik fått flera rum spacklade, och det blev riktigt fint. Det blir fler blogginlägg om spacklandet, så än är inte denna historia slut.

 

Även kan jag tipsa er om att göra ett besök till Vasa Färg, eftersom betjäningen är extraordinär och det finns allt man behöver. Jag och Fredrik är stolta att vårt hus blir Vasa Färg från golv till tak.

Mitt i allt syns vi där mellan hyllorna, för jag kommer att hinna göra många resor till  Vasa  Färg  den här framtiden.

 

 

VASA FÄRG

VASA FÄRG PÅ FACEBOOK

VASA FÄRG PÅ INSTAGRAM

SMEDSBYVÄGEN 17

06 3616300

 

Kommentarer

  • tidstjuven 17/07/2017 7:56pm (6 år sen)

    Vi har varit in och kikat till Vasa färg ett par gånger vi också nu under våren och sommaren. Sist och slutligen köpte vi ingenting därifrån (ännu i alla fall), men kundbetjäningen var super och urvalet stort! :)

  • Marias Memoarer 18/07/2017 2:48am (6 år sen)

    Åh så spännande det ska bli att se slutresultatet!! :)

Skriv en kommentar