bloggheader6

Fem före frontalkrock

Skrivet av Caroline Eriksson 29.09.2016 | 2 Kommentarer

Kategorier:

Var fem före att vara med om en frontalkrock igår.

Skulle till byns butik och hade bara hunnit några meter när jag möter en bil på bostadsområdet. Här på landet kör folk lite som de vill. Även jag ibland. Men märkte att den här bilen inte bytte fil, även om jag kom emot. När båda bilarna var i en kurva stod min bil så gott som stilla. Bilen var fortfarande framför mig och saktade inte in.


Skulle jag svänga ner i diket eller bara låta det smälla?

 

Några centimeter framför motorhuven reagerade chauffören och svängde till rätt sida av vägen, utan ögonkontakt. Jag satt kvar och ropade åt chauffören. Skriver inte ens ut vad jag hade på hjärtat. Vackra ord var det inte. 

 

 

Jag höll på att frontalkrocka i tomgång, och nu exploderar facebook av nyheten att gränsen för fortkörning sänks. Kör du 7 km/h över hastighet i trafiken så får du nu räkna med att kameran kommer att blixtra till.
Läser några kommentarer, och de flesta är enade. "Det är idiotiskt, nu måste man glo extra mycket på hastighetsmätaren och detta är bara ett sätt för polisen och landet att få in mer pengar".

Obs obs! Det här inlägget är till för er alla som medvetet kör för hårt eller ger mig hjärtattack i trafiken. 

 

 

Tror ni allvarligt att lagar är till för att jäklas med er? 

 

 

Tänker inte ta och bli skenhelig. Är inte världens bästa chaufför. Men försöker vara så bra jag bara kan. Värst är jag i Jakobstad. Finns liksom inte någon logik bakom alla enkelriktade vägar eller korsningar. Men har ännu inte fått böter. 

Försöker hålla hastigheten. Inte vinner man så mycket tid på att köra som en racerförare. Dessutom har röda faran inte den största motorn.

 

Men att komma körande 20 km/h för hårt i en korsning, på en väg där man kan möta på människor eller älgar ju tokigt. Skadar man inte sig själv, kan man skada andra. Och därför,  just därför,  blir lagen snäppet strängare nu. Och hej! Man ”får” ju ännu köra lite för hårt, om det gör någon nöjdare. I andra länder är lagen ännu strängare.

Men märkte igår att olyckan hade kunnat vara framme, även om allt i snigelfart. Tänk om det hade gått 20 för hårt.

 

 

Så mitt tips till er:
Sakta ner, eller
lägg på världens största leende, för...

 

”Smile! You're on polisens kamera.”

IMG 5135

 

Och ja. Jag vet att kameran kan blixtra till även om man kör enligt hastigheten. Då måste det ju bero på att hastighetsmätaren visar fel. Går det att fixa eller får man leva med det?

Kommentarer

 • PJ:s byffé - Från by till fe 29/09/2016 1:19pm (7 år sen)

  Om du inte lagt märke till det förr så oftast är det en röd liten bil främst i kön. Förvånansvärt ofta. Kolla! ;-)

 • Sandra Neuman 29/09/2016 10:55pm (7 år sen)

  Jamen varför ska man måsta bli så förstenad när man är i den där situationen. :o Det är ju livsfarligt att kroppen inte bara reagerar utan ska behöva tänka på om man ska krocka eller köra ner i diket?!

  Och jeppis ja! Det lär vara den mer besvärliga staden att köra upp inför sitt körkort i, med tanke på allt enkelriktat!

  Jag älskar de där elektroniska skyltarna vi har fått hit till Nykarleby nu, som bara visar hastigheten och en glad eller ledsen gubbe beroende på hur hårt man kör. :D

  • Caroline Eriksson 30/09/2016 10:11am (7 år sen)

   Jag har inget annat val än att stå stilla, för bilen tog upp hela vägen, speciellt i smala kurvan :D
   Jag körde faktiskt upp i jeppis, så får vara nöjd nu då att jag klarade av att få körkort på första försöket i stan. Höhö.
   Ska köra förbi Nykaabi nästa gång jag hälsar på familjen för att se skyltarna. Tycker de borde lägga upp mer skyltar också så man får se vad skyltarna menar man kör, och vad ens hastighetsmätare säger. Det är ju alltid någon skillnad. :)

Skriv en kommentar