blogghedaear

Feminist fantasy och magi.

Skrivet av Caroline Eriksson 10.10.2016 | 0 Kommentarer

Tänk  allt  roligt  jag får uppleva! Till exempel det jag gör just nu. Under min födelesdagsvecka knackade postiljonen på dörren med ett paket från  Schildts  &  Söderströms.  Innehållet var en bok av författaren  Maria  Turtschaninoff.  Fick höra att jag kunde gilla boken.

”Feminist  Fantasy”  skrivs det om böckerna på nyhetssidor, och när jag läste beskrivningen till boken ”Anaché, Myter från akkade” så tänkte jag på Grottbjörnens folk. Mina favoritböcker om Ayla. Bara att den här boken skulle innehålla mer magi och kanske mindre snusk.

 

Boken  handlar  om  nomadflickan Anaché som växer upp i ett hårt samhälle som styrs av männens våld och andarna som är nära. Något rubbar naturens balans och väcker skapelsegudinnans vrede. Det står att ”Anaché blir den utvalda, den enda som kan rädda sitt folk. Hon måste göra det ingen akkadekvinna får, gå vägar ingen har gått före henne.”

Låter spännande, eller hur?

 

IMG 8723

 

Igår  började  jag  läsa  och slukade ett helt kapitel på en gång. Än så länge vet jag inte vad som kommer att hända i boken, men fick ett band till nomadflickan när jag tidigt fick läsa om hennes kraftdjur. Även om det är ett annat djur och kallas för något annat i boken. Mitt i allt är det inte heller ett kraftdjur.. måste läsa lite till. ;-)

 

Jag  gillar  tanken  med att få in lite magi i vardagen. Det känns magiskt de stunder jag får se  en  örn  i  naturen, balansera stenar eller bara vara i nuet. Just nu.

Och magi, det kan man få uppleva via böcker också.

 

IMG 8727

 

Passade  samtidigt  på  att printa ut ett nytt bokmärke till mig. Tyckte det var lite fiffigt och roligt.

I like big books and I can not lie.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar