bloggheader6

Festa med bloggare.

Skrivet av Caroline Eriksson 19.08.2017 | 1 Kommentarer

Rubriken kanske låter som någon slags tävling. "Skriv en kommentar, och vinn en fest med bloggare".

Nå, detta är inte en tävling, men det var jag och många andra Sevendays-bloggare som samlades igår för en sommarfest. För de som var med från starten var detta tredje sommarfesten i rad vid Faros. För mig var det andra.

 

Jag hann precis i tid. Tycker inte om att vara den som är sen, och höll på att få nippran när jag körde via Söderfjärden som skulle vara den "snabbaste vägen", eftersom bilarna framför mig bromsade in i varje kurva. 

Men jag hann, och möttes av detta härliga gäng.

 

faros 1

 

Jämfört från förra året då det blixtrade och dundrade ett tag, så var det behagligt väder igår, och vi kunde ha vårt välkomsttal och drink på terrassen.

 

faros 2

 

Något bubbligt med en jordgubbe i.

Sen tappade jag lite fokus eftersom en trut flög riktigt nära de närmsta borden på terrassen. Den betedde sig så mystiskt att jag visste det var något som var fel. 

 

På ena bakbenet hade den fast ett fiskeflöte (sa mina bordsgrannar, jag var utan glasögon och trodde den brutit benet), och den hade verkligen ha behövt ha hjälp. Var som fem före att starta en räddningsaktion, innan fågeln gav upp hoppet att de personer den flög nära skulle hjälpa den, och flög vidare.

Sen såg jag inte fågeln på resten av kvällen, och tänker på den ännu idag.

 

faros 3

 

Så istället för att rädda fåglar, gick vi ner i restaurangen vid Faros för att börja äta. 

Mina bordsgrannar var Linnea och Alfred, som var  förra   årets  bordgrannar  också,  och Sandra, Linda och Nina som var "nya" bordsgrannar. Riktigt härliga personer att vara nära en kväll, som vågar skoja.

 

faros 4

 

Det bjöds på trerätters middag, och märks att jag sällan är på restaurang.

Då denna rätt serverades först med endast det vita och gröna, tänkte jag att "på fina ställen serveras små portioner", och var fem före att hugga in innan en rödbetssoppa serverades.

Första gången i mitt liv jag åt rödbetssoppa, så det var en upplevelse.

 

faros 5

 

Förutom all grillad korv jag ätit vid huset, så har jag annars ätit ytterst lite kött det här året.

Slog därför till på stort och valde kött igår, med rotfrukter och nypotatis och världens godaste svampsmör. SÅ GOTT.

 

faros 6

 

Den glutenfria efterrätten var så god att det var svårt att tro den var glutenfri. Kladdkaka med bär och glass. Allt försvann. Jag gillar restauranger som klarar av att göra verkligt god mat, vare sig det handlar om kött, glutenfritt eller veganskt. Igår fick jag smaka allt.

 

faros 7

 

Efter maten for vi ut för att ta frisk luft och njuta av utsikten. 

Det är bara kvällar som dessa som jag hinner fundera en halv sekund hur det vore att fortfarande bo kvar i stan. Hur skulle jag tillbringa min lediga tid? Vad skulle man göra? Svar: Kanske stå vid Faros brygga och ta såna här vackra bilder.

 

faros 8

 

Vi delade upp oss i olika lag, och hade frågesport om bloggvärlden. På den fjärde frågan var det mitt namn som var svaret. Vårt lag förlorade annars, men det är väl inte det viktigaste att vinna hela tiden heller. Huvudsaken är att man har roligt.

 

faros 9

 

Det här är  nästan  en sann bild. När Anna-Lena fotograferade Julia och Jennifer, såg jag potential till en prima bloggbild. Dock hann Anna-Lena lägga ner telefon, innan jag fick till en bild, så hon fick ta upp den igen för att låtsas ta en till bild. He he.

 

Vi satt utomhus och umgicks tills det började regna och jag tyckte det var dags att åka hem. Hade byggt på huset sen tidig förmiddag, och längtade hem till sängen. 

En riktig rolig kväll, och en liten paus från vardagen. Sånt kan verkligen behövas ibland. 

 

Tack Sevendays och Faros för gårkvällen.

Kommentarer

Skriv en kommentar