bloggheader6

Fira jul fem veckor för tidigt

Skrivet av Caroline Eriksson 19.11.2018 | 0 Kommentarer

Jag flyttade hemifrån för tolv år sen. Under dessa tolv år har mycket hänt, och den största skillnaden är att förutom att min ursprungliga familj bor 140 km ifrån mig, så har jag även fått förlänga min familj genom att träffa Fredrik. Att skapa ett eget hem, egna rutiner och nya traditioner.

Och det är ju det här som är livet. Att man förlänger sin familj genom att träffa nya människor och föra tillsammans alla till en härlig grupp av människor man älskar. 

 
Det som märktes tydligast var den första julen tillsammans. Från att tidigare alltid ha spenderat julafton med familjen, så spenderade jag julen 2011 i en helt annan stad. Med Fredrik och hans familj. Och sen dess har mina jultraditioner sett ut på lite annorlunda sätt.

Men annorlunda betyder inte alltid att det är sämre.

 
På grund av både mitt och Fredriks arbete så passar det bättre för oss att fira jul lite tidigare tillsammans med familjen (min mamma och syskon). Så varje år har vi åkt till Jakobstad ett par veckor före julafton för att äta julmat, umgås och har en trevlig kväll. I år så firade vi vår tidiga julafton fem veckor innan jul. För första gången hemma hos oss.


Är så otroligt tacksam för att jag har en så fin familj som jag har, och att vi kunde hitta en dag då vi alla kunde samlas. Att alla åkte till Petalax för att umgås med oss.

Det var så roligt att ha mamma, syskonen, deras respektive och min svärmor på julmiddag igår. Att få krama om mysiga mamma, se hur vuxna och fina människor mina syskon blivit, hur härliga människor de blivit kära i och hur bra min svärmor passade ihop med alla. Åtta personer var vi sammanlagt som satt runt vårt matbord och åt mat, umgicks, pratade och hade det trevligt.

 

julmat

Det enda jag fotograferade igår var min tallrik av julmat.

 

Vi skippade att ge julklappar åt varandra, och satsade istället fullt ut på att bara vara med varandra.

Det blev en lyckad dag.

 


Julen behöver inte firas just den 24 december, utan det går lika fint att fira jul och få samma känsla av gemenskap, trots att det är fem veckor "för tidigt".

Visst vore det roligt om min ursprungliga familj hade bott lite närmre, men jag kommer att ha med mig så länge den härliga känslan gårdagen gav mig. Våra jultraditioner kommer kanske att se lite annorlunda ut i framtiden, i och med att vi nu har vårt alldeles egna hus. Men det som aldrig kommer att förändras är det att vi träffas och umgås. Det vill jag fortsätta med i all evighet. 

 
Hur ser din jultradition ut?

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar