bloggheader6

Födelsedag och ultraljud.

Skrivet av Caroline Eriksson 24.09.2019 | 1 Kommentarer

Idag vaknade jag upp ett år äldre, och med en mage som hade en obehaglig form. Verkar som att även bebis i magen sträckte på sig på morgonen, och halva magen blev formad som en kon. Det är inte första gången magen ändrar form, men det var första gången den lämnade så en bra stund. Jag passade på att fotografera en bild för att föreviga denna härliga morgonstund, innan bebis slappnade av och magen la sig "platt" igen.

 

71875297 1810355015984949 162243124045807616 nMin navel är i samma linje som födelsemärket längst bort, om man vill få ett hum om hur magen såg ut. :D


Att fylla år har alltid varit en favoritdag för mig, och någon ålderskris har jag ännu inte märkt av. Trots att jag nu har bara ett år kvar som 20+ någonting, och sen blir en 30+ are. Men det här året tar kanske priset i att känna ett lugn.

Jag önskade mig en lugn dag med god mat och mys, och det kommer jag att få. Behöver liksom inte mer, och orkar ärligt talat inte så mycket mer heller. 

 

Förra året hade jag satsat stort och skrivit 27 saker jag gjort på 27 år (länk till blogginlägget), för att fira att jag skulle bli 28 år. I år nöjer jag mig med att berätta om hur min dag har börjat och vad jag har fått vara med om. 

 


Födelsedagen till ära hade jag inplanerat ett rådgivningsbesök. Det var det sista besöket innan förlossning som jag fick träffa läkaren (ska nog träffa hälsovårdaren än), och jag är så glad att jag fick den bästa läkaren man kan ha. Alla blodvärden är fina, blodtrycket var lika fint som innan jag blev gravid. Förutom att jag nu får googla mat som ger mig lite extra järn (för det är först nu på slutrakan som hb sjunkit) så är jag enligt blodproven i toppskick. Bebis hjärtljud är som vanligt där vid 150, och det är mycket starka och fina galoppljud man hör via dopplern.

Jag får fortfarande inte städa (attans också, höhö) och måste ta det lugnt med promenader, men det gör mig inget alls. Fysiskt mår jag likadant, med foglossning, sammandragningar, förvärkar och illamående, men jag har liksom lärt mig att leva med det nu. Allt är övergående, och det viktigaste är att bebis växer och mår bra.

Det är inte så långt kvar nu, så jag kan bita ihop.

 


Och det bästa av allt med dagens besök? Jag fick ett oplanerat men mycket välkommet ultraljud!

För att se nu att bebis vänt sig rätt så rullade läkaren in en ultraljudsmaskin i rummet. Jag fick se bebis huvud som låg lågt ner i bäcken, och starka fina ben som sparkade för fullt. En perfekt bebis, helt enkelt, som mådde fint i magen.
"En fin födelsedagspresent att få se bebis", sa jag.


Och det var absolut det hittills bästa av den här födelsedagen; att få se bebis. 

 

Nu fortsätter jag min första dag som 29-åring. Den har börjat perfekt, och jag ser fram emot detta år som komma skall. Känner på mig att livet som 29 åring kommer aldrig mer bli som det varit; bara så mycket bättre och härligare.

Jag är redo.

 

999294 10151916998928880 1898698746 nHär är söta 1-års bilder av mig.

 

Kommentarer

  • Sandra Neuman 24/09/2019 4:22pm (3 år sen)

    Grattis på födelsedagen Caroline! :D

    • Caroline Eriksson 24/09/2019 6:12pm (3 år sen)

      Tack snälla Sandra ❤

Skriv en kommentar