Förbereda en katt för flytt.

onsdag 10 januari 2018 - 13:14 | 2 Kommentarer

Jag har under min livstid flyttat så många gånger att jag inte längre håller koll. Med katterna har jag hunnit flytta fyra gånger, och nu blir det deras femte och slutgiltiga flytt.

Och kanske var det lättare att ta sitt pick och pack och flytta när man var yngre. På något sätt känns det som att varje år för med sig lite av med sunt förnuft, lite mer eftertanke. Mer planering och förberedelser.

 

Förut har jag ba placerat all min egendom i bananlådor och lagt katterna i en väska och åkt. Tänkt att allt fixar sig, och inte tänkt en tanke på att googla hur jag bäst gör en flytt så smärtfri för en katt. Och när man väl googlar så verkar det vara en hel vetenskap hur man kan göra det bäst för sin katt. Allt från att torka deras mun med en handduk och strö deras doft i nya huset, alternativt köpa ett feromon-medel och spraya det överallt.

Man ska vara lugn och låta allt ta sin tid och tusen saker till man måste tänka på.

 

Eftersom jag nu är äldre och klokare, har jag redan nu börjat förbereda katterna för flytt.

Jag har inte och tänker inte köpa något syntetiskt feromon medel, men tänker att lite sunt förnuft och något hemifrån till det nya hemmet kan ge katterna lugn och trygget. Fantomen har t.ex besökt huset flera gånger och hittar till framdörren utan problem. Dessutom har jag diskuterat med alla katter om att de ska flytta. Att allt blir bra. Tänker att de förstår nog vad jag talar om.

Dessutom har jag köpt en kattställning, och det är det som ska följa med till huset.

 

kattstallning 1

 

Aldrig under hela deras livstid har jag haft en ordentlig kattställning åt katterna. Men nu när vi flyttar så har vi tänkt ha in katterna minst två veckor, och för det så behöver de något att avreagera sig på. 

 

Eftersom jag alltid tyckt att kattställningar endera är för dyra eller fula, så tog det emot att tänka tanken att köpa en sån till huset. Det ska ju både kännas som att kattställningen gör sin nytta samtidigt som den smälter in i inredningen. Nå, efter att ha googlat runt så fann jag till sist en som både var snygg och på 50% rabatt.

 

kattstallning 2

 

Igår fick jag den på posten och funderade hur en liten smal låda ska bli en ställning med flera plan och 90cm som höjd. Men tänkte att om jag klarar av att bygga ett hus så ska en kattställning inte vara något problem.

 

kattstallning 4

 

Det tog två avsnitt av The Big Bang Theory, så hade jag byggt ställningen klart. Kanske doftade den lite väl nyproducerat eller så är det så att katter föredrar pafflådor framför lyxiga kattställningar, men kände mig lite förolämpad när Mohicana doftade på ställningen för att sekunden senare lägga sig ner i en pytteliten pafflåda bredvid.

 

kattstallning 3

 

Men idag går det betydligt bättre. Alla tre katterna har utforskat kattställningen. De har till och med förstått att man kan klösa bäst man vill på ställningen och leka med den där lurviga bollen som hänger från högsta plan.

 

Kanske man sist och slutligen inte ska göra en flytt, eller något annat, svårare än det är. Sist och slutligen är väl katterna nöjda så länge vi är glada och ger dem god mat.

2

Kommentarer

 • Johanna

  10.01.2018 13:44 (9 månader sen)

  Hej! Vi flyttade me våra 2 katter förra sommaren. Dagarna före flytten tog vi hem saker som doftade av nya huset. Å så när vi väl flyttade hade vi tänkt at ha dem instängda i bara ett rum de första timmarna...HAHAHAHAH!!!de bara skrapade på dörren å ville ut å upptäcka sitt nya hem..! Bara se till att de har en "säkert" plats att fa o gömma sig på ifall d behövs...ivårt fall va de kattburen de "gömde" sig i...gaar noo braa!

  • Caroline Eriksson

   10.01.2018 20:20 (9 månader sen)

   Hehehe, tror nästan mina katter ska bete sig lika som dina. Och det bästa av allt, de kommer att ha det så stort jämfört med nu att de kan gå vart de vill om de vill vara ifred. :)


Skriv kommentar