bloggheader6

Första besöket vid bygget för Mr Fantomen.

Skrivet av Caroline Eriksson 26.03.2017 | 0 Kommentarer

Det här blev tydligen veckan då tiden rusade iväg. Sen torsdagsmorgonen har jag knappt hunnit med själv. Så blir det ibland. Dessutom förlorade inte bara jag, utan många andra också, en timme under natten och nu är det sommartider igen.

Vore det inte dags att nån i regeringen, eller valkandidater, ba bestämmer sig för att man nu kan skippa att vrida klockan fram och tillbaka? Det, om något, borde ju kunna fiska fram lite röster hos folket.

 

Men trots att man "förlorat" en timme, så var den här dagen den dag jag faktiskt fick stanna upp lite, utan att vara på väg någonstans. Har tillbringat i stort sett hela dagen vid tomten och bara njutit av det vackra vädret, tillsammans med kärleken. Det skriver jag mer om i morgon.

 

 

Det jag ska skriva om nu är Mr Fantomens första besök till tomten,

som blev en succé!

 

Fantomens första steg var något nyfikna och försiktiga, men det tog inte länge innan han kände igen doften som våra kläder doftat de sista veckorna, och börja inspektera marken.

Snabbt märkte han att det fanns en skog så grön och grann och började gå dit, med mig efter. Han fick gå dit han ville och snusade sig fram genom skogen. Hoppade upp på varje trästubbe och över varje kvist i ett skutt.

 

fanttisiskogen 1

 

I skogen bredvid vår finns en gammal träkoja, som min sambo var med och byggde som liten. Det är inte så mycket kvar av kojan idag, men det störde inte Mr Fantomen.

När han såg träkojan blev han, som fyller 10 år om en vecka, som en liten kattunge igen. Han började klättra i trädet kojan en gång varit i, och utforskade den millimeter för millimeter.

 

fanttisiskogen 2

 

Här hoppar han ner från trädet för att skutta vidare i skogen, med mig efter. Han hade knappast försvunnit ifrån oss, men det var säkrast att ha honom i koppel.

 

Efter att han var nöjd med skogen gick han tillbaka där vi började. Där huset ska stå. Han gick och strök sig uppefter sockeln och lämnade tasstryck på plintarna som ska vara grund för terrassen. Han älskade att vara på platsen och hade gärnat vara där i flera timmar.

 

På vägen hem var han nöjd i min famn, och har sovit sen dess på soffan under en filt.

 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar