blogghedaear

Första och sista gången detta år.

Skrivet av Caroline Eriksson 07.09.2017 | 2 Kommentarer

Hade jag haft en sång som varit gårdagens soundtrack, vore det något av José González. Sådär plockigt vackert och inspirerande, samtidigt som det finns något ledsamt i tonerna.

 

Den här sommaren kom vi oss aldrig för oss att lägga ut båten. Inte heller har vi besökt villan. Men igår satte vi oss i en träbåt, och nu ska även ni få följa med.

 

6.9 villan 1

 

Jag brukar vanligtvis vara så rädd ute på sjön att jag kniper mig fast för blindkära livet i bänken man sitter på. Men igår testade jag att sitta still & blunda, och det gick bra även det. 

Öppnade ögonen när vi närmare oss stranden. Utanför villan finns en stor sten, och på den satt en enorm fågel. Först trodde vi det var en skarv, men när vi kom närmre insåg vi att det var en häger.

 

Hägerns betydelse, enligt Solöga, är:

"Goda nyheter är påväg. Min gåva till dig är att få glädjande besked. Jag är glädjens budbärare. Dags för dig att skörda och ta emot gåvor."

 

6.9 villan 2

 

Såg även en död mink.

Vad nu än det ska betyda.

 

6.9 villan 3

 

Efter att minken fått en ordentlig viloplats, och inte behövt ligga ensam på stranden, så var det fritt fram för mig att balansera stenar. 

 

6.9 villan 4

 

Havet blev allt lugnare för varje sekund, och jag hade det riktigt bra. Tänkt att jag bara någon stund tidigare hade spänt hela kroppen, på grund av rädslor som egentligen inte borde finnas, för att bara ha det bra när man väl anlänt till destinationen.

 

Tänker som så att det är ju sist och slutligen ganska mycket man kan vara rädd för i detta liv. Listan kan bli meterlång. Men trots allt är det värt att våga lite, eftersom det kan ge så mycket mer tillbaka.

 

6.9 villan 5

 

Och så får ni mer bildbevis på hur otroligt vackert det var igår. Säg vad ni vill om sommaren som varit, men igår var en av de vackraste dagarna på länge.

 

6.9 villan 6

 

Trots att vi gjort mycket annat under sommaren, så finns det en liten sorg i att vi inte besökt villan. Ingenting har riktigt varit som förr, trots att man ändå har funnit sätt att ha det bra på och ha en vardag av något slag.

Men nästa år, då ska båten i sjön, och vi ska besöka villan allt oftare.

 

6.9 villan 7

 

Men igår räckte det med en liten stund, och vi åkte hem över lugnare hav vi först åkte över.

 

Kommentarer

  • Jakob Dhne 29/07/2020 7:35pm (7 månader sen)

    Mink i Solögas bok om djur. ”Där stod: Bejaka frihet på alla plan. Släpp dig fri från de begränsningar som håller dig fången. Din gåva är att känna frihet”

    Allt Gott
    Jakob Dahne

  • Helena 13/08/2020 3:16am (7 månader sen)

    Att du kunde komma ihåg allt detta för att sedan skriva ned det. Enastående! Jag hade en liknande upplevelse vid Kvismare kanal här i Örebro. Först fjädrar på marken efter en fågel som blivit uppäten av en räv eller en rovfågel, och bara en kort stund senare uppenbarade sig en stor häger som flög rakt emot mig och tittade lugnt på mig! Död och liv kanske, transformation.. Vet inte men hägern såg så finurligt på mig ; )

Skriv en kommentar