bloggheader6

Första påsken vid huset.

Skrivet av Caroline Eriksson 17.04.2017 | 0 Kommentarer

Hela påsken har jag och Fredrik spenderat vår dyrbara tid vid bygget. Man måste ju ta vara på alla lediga dagar tillsammans, speciellt då Fredriks syster med familj hälsade på i helgen. För även om allt har gått på finska, så är jag absolut mer lugn och säker på vad som komma skall med bygget - för vi har haft en riktig arbetsledare och kunnig yrkesman med oss.

 

Fast en sak, och en dag i taget, och nu får ni följa med vår första påskhelg vid bygget, som är vårt hus. (nu känns det som hemma)

 

 

FREDAG

 

14.4.2017

 

I fredags gick jag och sambon runt och försökte fixa till gruset in i huset. Vi räfsade, kollade med vattenspass och gjorde vårt bästa med gott humör.

Sen dök svägerskan med familj upp vid bygget, och vi preppade lite för morgondagen.

 

 

LÖRDAG

 

15.4.2017

 

På lördagen hade vi förstärkning av sambons svåger. Nu kanske ni undrar om vi bytt husföretag mitt i allt, men nej. Han ba arbetar för Sievitalo, och hjälper oss av god vilja. ;) Dock ska alla som kommer i kontakt med honom vara otroligt tacksamma, för jestas vad den här karln kan sin sak. Så noggrann och duktig så det inte är klokt.

I ett huj had vi en preliminär ytterdörr (så inte vår riktiga dörr och sidofönster blir förstörd), och superbra tips och knep för hur vi snabbt skulle få fixat gruset i huset. Jag blev en "mittamies" som gick runt och mätte med hjälp av en käpp och en lasermaskin så allting blev rätt.

 

Alla som har byggt hus kanske vet att det här med vilken mängd grus man ska ha in i huset, kan vara lite knepigt att få till. Speciellt när allting ska vara så rakt som möjligt.

Och kanske är det så att ni har fått bära ut tio skottkärror med grus och tycker det är "väääldigt mycket och väääldigt jobbigt". 
Då skulle ni ha varit med i lördags. 

 

Åtminstone 40+ lass med grus förde vi ut med skottkärran, oskämtat.

Huhhu.

 

 

SÖNDAG

 

Skarmavbild 2017 04 16 kl. 23.23.34

 

I söndags var det ba jag och Fredrik igen, men det kändes lugnt. I princip hela huset var redan färdigt med allt grus och vi hade nu alla kunskaper för att fortsätta själva. Och en lasermätare som är vår egen, som hjälpte oss att se om vi behövde fylla på eller ta bort lite grus från golvet.

 

Jag fortsatte idag att vara "mittamies", även om jag tydligen har större brytningsfel än jag trodde, för pinnen var ju aldrig rak. Men snabbt som bara den fick jag och Fredrik allt grus perfekt. Och behövde ba föra ut tre skottkärror med grus idag, vilket är framsteg.

 

Sen tänkte vi börja fylla på med styrox, men där mötte vi på lite motstånd. Allt styrox vi förvarat fint på stockar och under presenning under vintern  VAR  MER  FRUSEN  ÄN  ELSA  I  FROZEN (eller var det Anna som frös?).

Så istället för att riskera att 1. få fuktskador i huset, 2. hålla på med det här onödigt lång tid eller 3. få spunk, tar vi och köper nytt, torrt, för att få allting ordentligt gjort. 

 

Och idag är det måndag och det är det vi börjar på med idag. 

Vi ba mårar åpå. 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar