bloggheader6

Första snön, Jeppis suger och 1 års födelsedag

Skrivet av Caroline Eriksson 26.10.2020 | 0 Kommentarer

Förra onsdagen föll den första riktiga snön hos oss, och det var nästan lika magiskt på morgonen som man fantiserar det ska vara att se sitt barn se livets första snö.

Eller okej. Snö har hon sett förr, men tror inte att ett spädbarn minns den snö som var då.

 

Så på onsdagsmorgonen  när jag vaknade och såg att det var vitt utomhus, så hämtade jag mitt barn. Lyfte upp henne från sängen, bar henne till köksfönstret och visade henne det vita landskapet utanför fönstret. Hennes yrvakna ögon kisade mot snön, och så pekade hon och mumlade bakom nappen.

Den första snön. Alltid lika magisk. I alla fall för ett barn.

 

122763068 815110002633738 6849089567032838137 n

 

Och det var väl i onsdags också som jag såg dokumentären "Jeppis suger - en film om min hemlängtan", och jag kastades tillbaka till min egen barndom och stad jag vuxit upp i. Eftersom jag flyttade hemifrån en två / tre månader innan jag skulle fylla sexton år, så har det gått ett halvt liv för mig sen jag lämnade stan bakom mig. 

 

När jag blev gravid med Nova så blev det nog mer tydligt för mig hur långt ifrån det man kallar hemstad och sin närmsta familj man är. Liksom regissören Anna-Sofia så tror jag att vi är många som flyttat från staden, vissa som flyttat tillbaka, och vissa som aldrig flyttade - utan stannade kvar, som har gått igenom alla tankar och känslor hon tar upp i sin dokumentär. Sån igenkänning, och så mycket känslor.

Och även om Jakobstad är min hemstad, så är det inte hemma för mig. 

 

Hemma är här, i Petalax av alla ställen på jorden, med min familj jag skapat här. 

 

 

Och annat då? Om två och en halv vecka så firar jag mitt barns första födelsedag. Det om något väcker känslor hos mig. Det är mäktigt, samtidigt som jag blir sådär sentimental man bara kan bli när sitt barn fyller ett år. Vill typ gråta, skratta och gråta lite till. 

Ett år med världens bästa, underbaraste, roligaste, finaste och smartaste människa. Underbart.

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar