bloggheader6

Första titten på våra nya möbler!

Skrivet av Caroline Eriksson 16.01.2018 | 9 Kommentarer

Om min blogg har varit en husbyggar-blogg i ett år, så är det från och med nu det blir en inredningsblogg. Med mycket annat gott och blandat, och till sommaren igen förvandlas den åter en gång till en byggarblogg (mer om det senare). I förrgår så var alltså dagen då vi började flytta in våra nya möbler till huset, och samma dag hade jag monterat ihop vår nästan fyra meters långa soffa, soffbord, tv-bordet och matbordet.

Matbordet som jag verkligen hoppas jag kan starta nya rutiner med, och börja äta vid, eftersom jag inte tänkte klotta ner soffan i det första taget.

 

Igår hjälptes jag och Fredrik åt att montera våra stolar till köksbordet, och den största ytan i hela huset blev en vacker helhet. Ha i åtanke att vi fortfarande är i ett flyttkaos och mycket mer kommer ännu att hända inredningsmässigt, men det pirrar så mycket i min mage att jag bara måste visa er hur det ser ut nu!

 

15.1.2018 1

 

Välkommen till köket, matsalen och vardagsrummet. Eftersom vi har öppen planlösning så blir det så att man kan stå och laga mat samtidigt som man pratar med människor som är i vardagsrummet. Och det här är vårt matsalsbord. 

 

Vi behöver inte konstant ha världens största matbord, men ville ändå ha möjligheten att kunna förlänga bordsskivan och det kan man göra med det här bordet. Det följde med två extra bordsskivor man kan använda sig av de gånger man bjuder in släkt och vänner till större fester. Ovanför matsalsbordet hänger vår kristallkrona.

 

15.1.2018 2

 

Soffan är kanske det bästa köpet någonsin, förutom huset i sig själv då.

Vi hade först tänkt ta en soffa från IKEA, men den hann gå ur sortiment innan vi köpte den. Och då man redan hunnit bestämma sig för en sak så blir det svårt att ändra sig och se i andra banor. Men efter att jag googlat runt så fann jag en förmånlig och enorm u-soffa från soffadirekt. Enda problemet var att de inte har leverans till Finland, så det var därför jag beställde en hel lastbil att hämta hem våra möbler.

 

15.1.2018 3

 

Kanske är det lite riskabelt att köpa en soffa innan man hunnit provsitta den, men här behövde man inte känna någon ånger. Den är så djup, mjuk och härlig att sitta i. Dessutom känner man sig halvt som en miniatyr då soffan är så stor. 

Som ni märker har vi valt det blåa temat som en röd linje genom hela huset, då det nu finns något blått i varje rum.

 

Har någon en enorm tavla att donera, eller tips på hur jag ska få någon färg i högra hörnet av denna bild på väggen, skriv en kommentar!

 

15.1.2018 4

 

Soffbordet (och tv-bordet jag inte fotograferade) är även det från Sverige. Det är en glasskiva i marmorstil som står på ben av guld. Även om vi ännu inte bor i huset så köpte jag hem rosa rosor att pryda bordet med.

 

15.1.2018 5

 

Och allt passar så bra ihop. Det är svårt att hitta ett passande soffbord till en u-soffa, men detta passade perfekt. Inte för stort, inte för litet.

 

15.1.2018 6

 

Mera blommor. Har som stora planer på att alltid ha minst en bukett blommande blommor i huset.

 

15.1.2018 7

 

Det är så stor yta i huset att trots att vi nu har möblerna på plats, så finns det mycket uttrymme att fortsätta inreda och röra sig på. Jag skulle till och med kunna ställa till med en dansshow, så mycket ledig yta är det.

 

15.1.2018 8

 

Stolarna har en läderimitation på sitsen så det blir mjukare att sitta på. Först var jag skeptisk till den, men efter att ha provsuttit stolen var det bara bra att den där kudden var på plats. Mycket skönare än att ha en stol som snabbt skulle ha kunnat kännas för plastig.

Om någon undrar varifrån vi köpt matsals-setet så är det från Furniturebox.

 

15.1.2018 9

 

Och så här, gott folk, ser det ut nu vid huset. Det känns som hemma, och det ska bli så skönt den dagen vi inte behöver lämna huset för natten utan bara får stanna kvar. <3

Kommentarer

 • Frizzan 16/01/2018 3:57pm (6 år sen)

  Soffan är UNDERBAR!!!
  Ska också inreda i vår, huset är nu i ”dra elen i väggarna spika upp gipsskivor” stadiet, så en bit ännu...

  • Caroline Eriksson 19/01/2018 11:51am (6 år sen)

   Lycka till! <3 <3

 • pammen 16/01/2018 9:57pm (6 år sen)

  wow, superfint! verkligen fin soffa

  • Caroline Eriksson 19/01/2018 11:51am (6 år sen)

   Tack så hjärtligt mycket <3

 • Janina 16/01/2018 11:09pm (6 år sen)

  På tal om enorm tavla. Jag fixar det!!! :D jag fixar tavlan, skickar bild och pris på materialet för den, så köper du den om du vill! :D jag skämtar inte ens :D

 • F 16/01/2018 11:23pm (6 år sen)

  Hej! Har ingen tavla men tänkte genast på att du kan ju fixa en tavla av ett av dina vackra norrskensfoton. Finns ju många såna ”firmor” på nätet som fixar det lätt som en plätt.

 • Susanne 17/01/2018 12:01pm (6 år sen)

  Stora grönväxter! Snyggt förresten!
  Kanske en lampa/lykta som hänger från taket där i hörnet?! :-)

 • Nina 17/01/2018 9:07pm (6 år sen)

  Endera så ritar du själv nån fin tavla alt. ritar linjer av en stad.. alltså, hur ska jag förklara hur bilden ser ut i mitt huvud?!:D
  Sen som en övrig kommentar här, en fototavla av ett foto taget av dej.

 • Nina 19/01/2018 12:40pm (6 år sen)

  Hej! Jag tycker absolut att du ska hänga upp redigt med långa gardiner bakom soffan o ända ut på väggen. Lägg också en stor matta under soffan o soffbordet. Då blir det lite mysigt och hemtrevligt också :)

 • Nina 19/01/2018 12:41pm (6 år sen)

  Gardiner o matta vid matbordet gör susen det också!

 • Nadja 29/09/2020 10:52am (3 år sen)

  Hej! Får jag fråga hur du gick tillväga när du köpte soffan från soffadirekt och vilket företag du bokade lastbilen via? ☺️ Jag har också hittat ett soffa & fotölj paket därifrån och sku vilja få dem till Pedersöre 🙈

Skriv en kommentar