bloggheader6

Från kaos till ordning och reda.

Skrivet av Caroline Eriksson 07.05.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Sen vi började bygga hus längtade jag efter ett kontor. Ett eget rum att vara kreativ och röra mig i. Yoga. Musicera. Fotografera. Ja, allt. Men sen vi flyttade in så har det här varit rummet jag stängt dörren för. Har folk varit på besök så har jag helst inte velat visa dem rummet, för det enda de hade sett var kaos.

 

Man kan ju inte förvänta sig att få allt klart på en gång, men att det här rummet skulle ta längst tid kunde jag aldrig tro. På golvet låg mappar med viktiga papper i. Yogamattor, gitarr, kameraväskor och objektiv. Alla mina böcker. En stackars växt vi adopterat, som stod mitt i rummet. Och här skulle jag låtsas vara kreativ. 

 

Det jag hade väntat på var mina bokhyllor, som jag skulle köpa begagnat från Ida, som vi lärt känna via Vasa Färg. Så igår äntligen, när vi ändå var på väg till Vasa för att handla medicin till katten, gjorde vi byteshandel på Vasa Färgs parkering. Äntligen skulle jag få ordning i kaoset.

Kändes som julafton när jag flyttade omkring bokhyllorna i rummet. Putsade alla hyllor, packade upp böcker och fann rätta platsen för rätta sakerna. Och nu, äntligen, kan jag visa dig kontoret.

 

kontor 1

 

Så här ser det ut när man kommer in i kontoret. Rakt till vänster har du bokhyllan, och rakt fram finns skrivbordet under fönstret. Tycker egentligen inte om att sitta med ryggen mot en dörr, men utsikten från kontoret är som ett konstverk (det är ba skog, men du kan se en ekorre eller rådjur).

 

Än är jag inte klar, för att inreda ett hem är väl något man gör i all evighet. Det ska tavlor upp, någon matta på golvet, och jag önskar mig en mysig fotölj att sitta och sticka i. Men det gjorde så mycket för själen att få ordning och reda. Äntligen var det roligt att spendera tid här.

 

kontor 2

 

Skrivbordet är från IKEA, och hur behändigt som helst. Bra arbetsyta, samtidigt som man kan gömma undan alla sladdar in i skrivbordet. Gardinerna är från Jotex, och de fyndade jag svinbilligt på Black Friday-rean.

 

kontor 3

 

Närbild på min macbook. Tänkte liksom att inredningsbilder behöver närbilder också. ;-)

 

kontor 4

 

När jag har gått och bestämt mig för något, så har jag svårt att ändra mig. Så innan jag ens visste att Ida hade två bokhyllor jag önskat, så snöade jag in mig på Billy-modellen från IKEA. Enkel, fin och rymlig. Utan att ta för mycket plats. 

 

De här är 106 cm höga, och är perfekt höjd att kunna placera saker ovanpå. 

 

kontor 6

 

För tillfället har jag en vacker aloe vera vi fick av våra vänner på bokhyllorna. En bild av mig och Fredrik, i guldramen jag fyndade på loppis. Mitt palettblad som fortfarande njuter av livet, och kärleksstenen Fredrik gjorde till mig för evigheter sen.

Dessutom har jag mitt intyg på att jag är Hälsoinspiratör (ifall jag skulle glömma), och en avokado som höll på att ge upp, men skjuter nu upp nya blad.

 

Nu efter att jag fotograferat dessa bilder flyttar även alla mina sticklingar och odlingar hit, så de inte tar över köksbordet.

 

kontor 5

 

När alla böcker legat på golvet i tre månader, fick jag nästan för mig att jag hade för mycket böcker. Så fel jag hade. Nu har jag ju hur mycket som plats för ännu mer böcker! 

På bild ser du min absoluta favoritbok. Det, av Stephen King.

 

kontor 7

 

Och vaude ville, vilken ordning man fick! Jag la inte bokhyllorna rakt mot hörnet av rummet, utan en bit ifrån, så jag kunde gömma undan min yogamatta och yogablocks när jag inte använder dem. 

Gitarren köpte jag 2007, en Landola, och den är mig ännu trogen och blir spelad på så gott som varje dag.

 

kontor 8

 

Och en sista närbild. 

 

Igår var första dagen, på tre månader, som jag inte tog med mig datorn i ett annat rum för att blogga. Det är ett gott tecken på att man trivs i ett rum.

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar