bloggheader6

Friterade ostbollar (LCHF)

Skrivet av Caroline Eriksson 04.12.2016 | 1 Kommentarer

Taggar:

Det jag saknar nästan mest från min tid innan celiakin, är mjukt hamburgarbröd (och bröd överlag) och friterade ostbollar och nuggets. De glutenfria alternativen finns, men är svindyra i butiken. Så igår gjorde jag mina egna friterade ostbollar.

 

LCHF, lite nyttigare och så jäkla gott. Och ta tillvara på detta recept, för det är sällan jag gör mat själv.

 

 

Vad  du  behöver: 

150 gram riven ost   (jag tog gouda ost för extra smak)

Två äggvitor             (ge äggulorna till din katt)

Mandelmjöl

 

Och en fritös, eller kastrull med het olja om du vågar. Sist jag använde mig av kastrull började det brinna lite. 

 

 

Gör  så  här: 

Vispa äggvitorna så det blir skummigt, men  inte  hårt. Vi ska inte göra maränger nu. När skummet är passligt så blandar du i osten.

Försök göra små bollar (eller så stora som du vill ha dem). Det kan vara lite knepigt, så det går att göra dem i alla former. Det är smaken som räknas.

 

Rulla dem sedan i mandelmjöl. Jag rullade dem ganska mycket, och skulle kanske inte behövt så mycket mandelmjöl på. Testa dig fram.

Fritera dem tills de fått färg.

 

Vänta tills de inte är brännheta längre och  NJUT! Jag dippade mina i chilisås. 

 

ostfrittar

Mumsfilibabba.

Kommentarer

  • Anna-Lena Häggblom 06/12/2016 6:54pm (6 år sen)

    Ser smarriga ut. Skall prova dem
    ?

Skriv en kommentar