bloggheader6

Går det att laga god vegansk middag? JA!

Skrivet av Caroline Eriksson 13.08.2018 | 2 Kommentarer

Idag, gott folk, bjuder jag på rabattkoder, videoblogg och vackra bilder. 

 

***
Inlägget är ett kommersiellt
samarbete med Ruokavaliot.fi
***

 

Det är ingen hemlighet att jag älskar mat, och all mat! Det finns inget jag inte skulle våga testa på, och det finns inget jag inte tycker om. Ja, förutom den veganska julskinkan jag testade på för något år sen. Jag hade planer på att testa på det veganska utbudet, och det blev ingen bra start.

Men trots det lät jag mig inte bli skrämd, och har varit nyfiken på att testa fler på veganska alternativ, och uppleva en helt ny värld. Glädjen i att skapa god mat, som inte behöver innehålla animaliska produkter.

 

ruokavaliot 1

 

När jag fick möjligheten att samarbeta med nystartade ruokavaliot.fi gjorde jag en glädjedans, eftersom jag gillar typerna bakom företaget. Men om jag gjorde en glädjedans för samarbetet, så blev det nästan rave när jag såg ruokavaliot's sida, eftersom den är så snygg och bra uppbyggd.

Till skillnad från många andra sidor där man kan beställa efter mat ifrån, så stod det nu klart och tydligt produkternas innehållsförteckning, samt allergener. Allt i fina kategorier, och det var lätt att hitta fram på sidan.

 

Enkelt kunde jag sortera fram glutenfria och veganska alternativ åt mig, samtidigt som inspirationen till att laga mat väcktes till liv, och varukorgen fylldes snabbt. Men hör och häpna! Redan nästa dag hade jag mina varor hemma. Jag trodde inte ens det var möjligt att med så snabb leverans!

 

Det unika med ruokavaliot är att de satsar helt ut på livsmedel, för att ha fokus på ett bra sortiment med produkter som tillverkats enligt hållbara metoder och med bra råvaror. Något som verkligen märks, eftersom jag nu fick upp ögonen för så många nya produkter att använda mig av vid matlagningen.

 

ruokavaliot varor 1

 

Jag beställde efter allt från wasabi, som byns butik av någon orsak inte längre säljer (eller gömt undan riktigt bra), till kombucha och hummuschips och veganska ostbågar.

Dessutom hittade jag vinbladsdolmar, som jag smakat tidigare, då våra förra grannar från Syrien kom över med dem till oss. Ska bli spännande att se om dessa smakar lika gott.

 

ruokavaliot 2

 

Men vad säger ni? Ska vi ta och göra världens enklaste och godaste veganska rätt nu? Har man ett stort och snyggt kök ska man väl ändå använda det. Och matlagning behöver inte vara krångligt för att vara gott.

 

ruokavaliot 4

 

Jag använde mig av glutenfri rispenne eko, som är fullkorsnris pasta tillverkat i Italien. Eftersom den varken innehåller ägg, mjölk så är den veganvänlig, och eftersom den är gjord av ris så kan även jag med celiaki äta den utan problem.

Jag har testat risnudlar tidigare, men det här tog nog mina pastadagar till nya höjder. Smakade som jag mindes att ”riktig” spagetti smakade.

 

ruokavaliot 5

 

Efter att pastan kokat färdigt lät jag vattnet rinna av pastan, och la fokus på såsen under tiden.

 

Jag la en burk pastasås basilico 350 gram eko i kastrullen och lät den värmas upp. Hällde i en ekologisk bönblandning och soltorkade tomater, och lät det puttra en stund innan jag hällde över pastan igen i kastrullen med såsen.

 

ruokavaliot 6

 

Rörde runt tills allt blev i en salig blandning, och la i lite glutenfri Tamari sojasås. Att göra denna maträtt krävde liksom inte så mycket extra kryddor, eftersom råvarorna redan var fulla av smak. Rena smaker.

 

ruokavaliot 7

 

Resultatet blev denna middag som fick mig att kunna bli vegan på heltid, så länge jag bara fick äta det här varje dag.

Enkelt, gott, billigt och massor av mat som räcker i flera dagar. Nu är jag så inspirerad och kan inte vänta på nästa gång jag ska göra en vegansk rätt. Att få testa nya smakupplevelser och få bättre självförtroende i att laga mat.

 

Vanligtvis är det ju Fredrik som lagar mat här hemma, men nu vill jag nog börja laga mer mat.

 

ruokavaliot 3

 

Är så tacksam att jag fick göra detta samarbete, eftersom jag har fått lära mig så mycket. Mest att det går att äta god vegansk mat, och att man inte behöver fastna i samma matvanor där matlagningen blir lätt tråkig då man använder sig av samma råvaror och kryddor. Det finns ju så många andra alternativ att välja mellan, och man får vara kreativ och ha fantasi när det kommer till matlagning.

 

Vill du också testa på att göra denna goda maträtt? Nyfiken på hur snabb en leverans egentligen kan vara, dricka supernyttig och supergod kombucha eller annars bara behöver fylla på skafferiet med råvaror?

 

 

JAG HAR EN RABATTKOD TILL ER!

 

Med   caroline10   får du 10% rabatt, och erbjudandet är i kraft tills 30.09.2018.

Ruokavaliot har gratis frakt över 79€ och leverans inom 1-2 dagar. Som sagt så fick jag ju mina varor inom ett dygn, vilket nog måste vara rekord från alla tidigare gånger då jag beställt något från internet.

 

 

Så här ser det ut när jag lagar god vegansk mat.

 

Så, kom ihåg ruokavaliot.fi, för det är ett företag som kommer att gå långt,
och rabattkoden    caroline10    som ger dig 10% rabatt.

 

Bon appétit!

Kommentarer

 • Linnea 13/08/2018 11:57pm (5 år sen)

  Dom kunde ju göra en kategori med inhemsk mat också
  , fast vid snabb överblick skulle det inte finnas så mycke under den kategorin

  • Caroline Eriksson 14/08/2018 10:58am (5 år sen)

   Det går ju att handla massor av färska inhemska varor (mestadels grönsaker då) i butiken, och ärligt talat så saknade jag inte en inhemsk mat kategori medan jag handlade från Ruokavaliot. När man behöver ha specialdiet så var det så lätt att nu hitta alternativ som är billigare och godare än de man annars hittar i butiken. :) Så jag är nöjd som de valt att bygga upp sidan.

 • La Dolce Musica 14/08/2018 10:49am (5 år sen)

  Otroligt fräsht inlägg!
  Så kul att veta att det finns alternativa varor :)
  Skulle gärna vilja prova på den veganska och glutenfria pastan!

  • Caroline Eriksson 14/08/2018 10:56am (5 år sen)

   Tack så hjärtligt mycket för kommentaren! :)
   Ja, den glutenfria och veganska pastan är verkligen något jag rekommenderar. Till skillnad från andra glutenfria pastor, som inte "sväller" upp så mycket när man kokar dem, så svällde denna upp och var så god att äta.
   Highly recommend! :D

Skriv en kommentar