bloggheader6

Går tillbaka till gamla vanor.

Skrivet av Caroline Eriksson 30.07.2018 | 1 Kommentarer

Tidigare levde jag för att fotografera naturen i ur och skur. Allt från stormväder till vackert norrsken i minus tjugo grader.  

Jag blir som aldrig rädd, vare sig det handlar om att fånga blixten på bild eller föreviga ett vackert norrsken. Eller ja, lite rädd blev jag den gången jag stod ute vid en pir, mitt i mörkret en natt, för att fotografera norrskenet. Jag var helt ensam, och plötsligt kom en bil körandes till mig. Att då se människor hoppa ur bilen, men inte kunna se vem det var på grund av att bilen strålkastare lyste upp mig, var lite läskigt. 

Tack och lov visade det sig bara att det var mina vänner som hade gissat sig till att jag stod ensam ute och fotograferade norrskenet, och ville själva uppleva det magiska med naturen.

 

Men det här var ju för ett par år sen. Förra året var det knappt något norrsken, och åskväder var lika sällsynt. Dessutom vet jag inte om tiden hade räckt till att ha tålamod att stå stilla en längre stund, eftersom vi hade fullt upp med att bygga ett hus. 

Nu däremot, kan jag gå tillbaka till gamla vanor. 

 

Njuta och få uppleva en vacker natur, och föreviga den på bild.

 

29.7.2018
Det här är en av alla blixtar igår.

 

Igår kväll stod jag på terrassen med kamera och stativ i högsta hugg. Eftersom min fjärrutlösare sagt upp kontraktet, så fick jag förlita mig på att ha snabb reaktionsförmåga och trycka på kamerans knapp vid varje blixt.

Jag lyckades på första försöket. 

 

Nu kommer jag att ta fram kameran oftare, eftersom det är något jag verkligen tycker om att göra. 

 

 

Finns det något du alltid tyckt om att göra, 

men som du av någon orsak inte haft tid för sista tiden? 

 

Kommentarer

  • Sandra Neuman 30/07/2018 10:22am (5 år sen)

    Fota, alltså överlag fota fina bilder. Det slutade jag med när jag fick barn, så nu försöker jag bara fota fina vardagsbilder istället. Det är heller inte illa, för jag älskar fina vardagsbilder, men alltså de där mer genomtänkta saknar jag.

    • Caroline Eriksson 30/07/2018 11:07pm (5 år sen)

      Jag gillar sätter du fotograferar på, och skulle gärna se fler bilder av dig och din kreativa sida! :)

Skriv en kommentar