blogghedaear

Gjorde en sågbock och mötte en rädsla.

Skrivet av Caroline Eriksson 25.08.2017 | 0 Kommentarer

Kategorier:

En hade sågat sig i benet, medan en annan kände en som fått motorsågen mot halsen. Allt hade gått bra, men där satt jag på en stol. Livrädd.

"Men det är lugnt, Carro! Du får låna sågbyxor!"

 

Allt började med en enda motorsåg. Våra vänner, som är mer erfarna när det kommer till motorsågar och dylikt, hade uppmärksammat att den vi hade behövde byta kedja. Omedelbart. De kollade att allt annat fungerade på den, och att den inte skulle vara farlig att använda.

Men så satt vi förra helgen och tog en ädel dryck vid huset, och folk började berätta sina skräckhistorier. Jag, som före inte varit så rädd för motorsågen, målade upp skräckscenarior i mitt huvud. 

 

Jag behövde inga sågbyxor.

Jag behövde ju en hel riddarutrustning.

 

Men vad gör man när man blir rädd? 

Jo, man måste möta den. Rädslan. Och det gjorde jag igår.

 

DIY Sagbocke 1

 

Så igår började jag, tillsammans med Fredrik, snickra ihop en sågbock. Det går ju säkert att köpa i butik, men om vi har mycket restmaterial från bygget, varför inte ta vara på det? 

Vi mätte och fixade ihop sex (nästan) lika långa bräder, med en liten vinkel på ena änden. Jag la ihop dem, två och två, som ett v-kors. Säkert finns det något bra namn för det, och sätt hur man ska göra, men vi improviserade.

 

DIY Sagbocke 2

 

Så här såg det ut när vi hade tre v-kors som väntade på att förvandlas till en sågbock. Fredrik tog spikpistolen och spikade fast bräder längs sidan som stöd, och jag övervakade / tog en powernap.

Vi la flera bräder så den verkligen skulle stå stadigt.

 

DIY Sagbocke 4

DIY Sagbocke 3

 

Och här är den. Skönheten. 

Alla hem på landet behöver en sågbock, och nu har vi vår alldeles egen. Som vi gjort alldeles själva. Idag ska vi göra flera förstärkningar för den, men den får duga tills vidare. När vi har mer tid gör vi kanske en ny.

 

Är det dags att möta sina rädslor nu då?

 

DIY Sagbocke 5

 

Jag var som på hugget att testa på att såga egen ved, men plötsligt började jag höra lördagens ord i mitt huvud: 

"SÅGADE SIG I BEEENEEET". Huuuu!

 

Så jag blev faktiskt lite rädd. På bild ser du mig som först och främst försöker få igång motorsågen.

 

DIY Sagbocke 7

 

Sen var den igång och det var dags för mig att prova på. Jag sågade en bit, och sen fick det vara bra.

Nästa gång har jag skyddshjälm, sågbyxor och en riddarutrustning på mig.

 

Men känner jag mig själv så kommer det att gå bra då. Typ samma som när jag skulle använda gersågen första gången. Jag sågade en bräda och sa "aldrig mer". Nästa dag sågade jag nästan alla bräder till glesbrädningen.

Man ska inte låta rädslan ta över. 

 

 

ps. Sågbocken och motorsågen fungerade perfekt. Fredrik sågade massor av ved åt oss, av träden jag bar till honom på löpande band.

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar