bloggheader6

Gnäll inte på 24 timmar

Skrivet av Caroline Eriksson 26.07.2016 | 1 Kommentarer

Såg en bild på facebook med texten:  ”Gå * 24 timmar utan att klaga en endaste gång. Se hur ditt liv ändras.”  och vet ni vad? Jag tänker anta den utmaningen. Än en gång. Även om denna semester har och är helt  underbar  så har vissa omständigheter fått fram negativa känslor inom mig. Inte för att jag gått runt och varit ledsen länge, för jag ser snabbt något positivt i mörker. Men negativitet, det vill jag fortfarande vara utan. Inte så att jag  förminskar eller förnekar *  allvaret i vardagen. Men såna där  struntsaker  som man egentligen inte kan påverka själv eller som t.ex huvudvärk för att man druckit för lite vatten en varm dag eller vädret. Sånt ska jag inte gnälla över.

 

Tänker tillbaka till min sjukdomstid då jag var och varannan dag var helt slut som artist. I de stunderna blev det lättare för mig att fokusera på det negativa. Jag var  "fet av kortison, sjuk i hela kroppen"  och ärligt talat lät jag som en 90-årig tant. Och det var ett dåligt exempel, för jag känner flera underbara 90-åringar. Men ni kanske förstår hur jag menar?

 

När man fokuserar på något så är det lättare att se det. Så varför väljer man inte att fokusera på det fina i livet?  Man har ju alltid ett val hur man tänker och reagerar.  Jag slutade yttra mig om värk, tänkte bara goda tankar om mig själv och även om det tog en tid så förändrade det mitt liv totalt. Glaset blev halvfullt, jag blev piggare och automatiskt var det lätt att se positiva saker i vardagen och kunna glädja sig för dem. Massor av omständigheter fick mig friskförklarad, men tror att sättet att tänka gjorde den  största  förändringen. Även om jag än idag kan falla tillbaka på att gnälla över struntsaker så är det betydligt mindre och lättare att komma ur det beteendet, som till sist blir en ond cirkel.

 

Så från och med nu, om det inte är riktigt allvarliga orsaker som sjukdom eller död, så tänker jag inte klaga. Det finns en mening med det mesta. Ibland allt.  Jag såg en mening med sjukdomen, till sist.  Det hjälper inte mig eller någon annan att fokusera och lägga sin dyrbara energi på negativitet. Jag vet ju att livet blir bättre och framförallt roligare om man ser det fina omkring sig. Så vågar du anta samma utmaning och gå 24 timmar utan att gnälla?

 

 

* Inte bokstavligen talat ”gå”, för då är du helt säkert slut i fötterna. Även om motion är bra för dig.

** Ofta så vågar inte heller folk gnälla på grund av att  "andra har det värre".  Förminska aldrig  aldrig  aldrig dig själv.

IMG 3324

Kommentarer

  • Julia Holmqvist 27/07/2016 4:04pm (5 år sen)

    Ja vilken bra idé! tyvärr hann jag gnälla imorse redan haha , men ska försöka imorgon :) En annan utmaning är att tala sanning en hel dag. Hur lätt det låter så drar man otroligt många vita lögner, helt omedvetet. På restauraner, om någon frågar hur det är, ja men allt.

Skriv en kommentar