Goda vibrationer vid bygget (så nära nu!)

måndag 20 mars 2017 - 06:00 | 2 Kommentarer

Förra veckans torsdag hade jag en hel välkomstkommitté i form av grävaren, hans medarbetare och två glada karlar som hade en ordentlig vibreringsmaskin med sig, som väntade på mig vid tomten.

Det där med att vibrera marken var verkligen något jag ville vara med för att se, och var glad att jag fick uppleva det.

 

16.3.2017 1

 

Jag hade som föreställt mig att det var som en liten gräsklippare man skulle dra över marken, som vibrerade litegrann. Så fel jag hade. 

 

Det var en enorm maskin som vibrerade ordentligt, och säkerligen tryckte till marken ordentligt för att göra den så stadig som möjligt. Kändes som in i kroppen hur maskinen arbetade, även om det annars gick lugnt till överlag.

 

Jag har för övrigt kommit över den där pinsamheten att dra fram kameran bland människor jag aldrig träffat förr, och som kanske inte varit beredda på att bli fotograferade. Ja ba säger att jag har en blogg och tar fina bilder.

 

16.3.2017 2

 

Skinnars gruskörare tog dit ett lass av finare grus för att fylla på efter att marken blivit färdigt vibrerad. 

 

Jag älskar ljuset att fotografera i vid tomten, samt hur stor infarten och platsen för bilarna är. Den rymmer lastbilar, vibratorer (hehehe), grävmaskiner och lite mer normala fordon. På en och samma gång. På denna bild syns dock ba lastbilen.

 

Vi funderade först att kanske korta av infarten, efter att byggtiden är över, men jag är så lycklig över vår 12 meters infart att den får stanna kvar för evigt.

 

16.3.2017 3

 

Det första vi använde strömmen till på tomten var till en lasermaskin som höll koll på lutningarna på tomten.

 

16.3.2017 4

 

Till vänster ser du karln som vibrerade marken, och till höger Skinnars som håller i en manick som piper till för att hjälpa en att veta hur lutningarna ska vara på tomten. Just där marken blir vibrerad var jag extra nervös, eftersom typ alla rör kommer ut där. Mest nervös var jag över röret som ska i framtiden innehålla vårt internet.

 

Man klarar väl sig utan det mesta, men internet är viktigt. :D 

 

16.3.2017 5

 

Efter att marken blivit vibrerad, arbetade jag tillsammans med Skinnars och Kalle för att få ner alla de sista rören som ska komma under socklet till huset. Det är alltid lika spännande att vara fem centimeter ifrån grävskopan medan man försöker hålla fast kablar och rör som ska hållas fint under marken.

 

Jag frågade Kalle om man inte skulle såga ner det gråa röret du ser på bild, men tydligen ska alltså golvet vi ska gå på gjutas där. Ja ba: "HERREGUD". Huset kommer alltså att stå HÖGT och ha bästa utsikten i byn. 

Efter att ännu till ha sett formarna till socklet förstod jag lite bättre att "jepp, det blir ett högt och vackert hus".

 

 

Och  vet  ni  vad? 

Nu går det verkligen undan. Det känns lite som att räkna ner till julafton för varje dag som går. Ett steg närmre en dröm som ska bli verklighet. Nu kanske många tycker att man inte kommit så långt, men i mina ögon har det hänt mycket.

Det har redan nu varit så lärorikt för mig att få vara med och se hur allt går till, hjälpa till och från att "ba bygga ett hus" vet jag nu exakt var i marken allt vatten, el och annat är nergrävd. Jag är tacksam över att Skinnars har hjälpt oss så mycket, för det hade annars inte varit möjligt. Han har tagit tillvara på naturen och gjort denna plats till den vackraste i byn.

 

Jag har fått, förutom kunskap, rama muskler också! Kunde igår kväll spänna musklerna till min sambo. Det syntes till och med en muskel, och inte var bara fantasi. Det ni!

2

Kommentarer

 • Johanna

  20.03.2017 07:29 (9 månader sen)

  Va spännande! Kul att få följa med ert byggande :)

  • Caroline Eriksson

   20.03.2017 22:01 (9 månader sen)

   Tack för din kommentar, och kul att du gillar uppdateringarna, det lär bli många av dem nu eftersom livet kretsar kring detta. :)


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.