blogghedaear

Gör det bästa av det svinkalla vädret

Skrivet av Caroline Eriksson 18.01.2019 | 0 Kommentarer

Jag är verkligen inte någon som tycker om vintern, det är inget nytt. Det är mörkt. Kallt. Dåliga vägar och svinkalla nätter som resulterar i att man fryser innan man ens har hunnit ha näsan utanför dörren. Listan kunde göras lång, men det finns vissa dagar som får mig att längta efter våren extra mycket.

Idag var en sån dag.

 

Steg upp och såg att mätaren visade på -16,9° c utomhus. Kalla kårar gick längs ryggraden. La på mig två par mössor och stickade strumpor för att överleva den korta biten ner till hönshuset. Hönsen skulle få sin frukost, och jag behövde se över deras vatten, så det inte hade frusit. 

Vattnet hade tack och lov klarat sig, men jag skulle behöva fylla på med lite varmt vatten för att få vattnet mer ljummet än kallt. De sista kokheta dropparna från tillbringaren kastade jag omkring mig, och såg att det förvandlades till snö i luften.

 

I den sekunden var det som att jag inte brydde mig om det svinkalla vädret längre, och sprang upp till huset för att göra kameran redo för en liten fotosession. 

 

18.01.2019 1

18.01.2019 2

 

Även om man inte tycker om vintern, så betyder det inte att man inte kan göra det bästa av situationen ändå. Så istället för att sitta och sura när det var som kallast så sprang jag av och an mellan vattenkokaren och bakom husknuten, för att leka med kokhett vatten.

 

Måste erkänna att jag var livrädd att skålla mig själv, och det hade behövt vara lite kallare (förstår inte att jag ens skriver det), men jag fick till ett par bilder som visar vad som händer om man kastar kokhett vatten omkring sig, när det är under -15° c.

 

Nu är jag i alla fall glad över att det är ledig dag, och jag får med gott samvete mysa inomhus. Hoppas du får en vacker dag. Ta hand om dig.

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar