bloggheader6

Gör vad du vill med din kropp, typ.

Skrivet av Caroline Eriksson 30.03.2017 | 1 Kommentarer

Jag läser Jessicas blogginlägg om ”kvinnor och smink”, och tänker tillbaka till inlägget jag skrev om min epilator. Som jag föreställde mig så dök det upp en kommentar om att ”Natural ftw gäller”. En kommentar som visade den andra sidan av den jag står på, som menar att det ska vara så naturellt som möjligt med en kvinnas kropp.

Tänker på alla gånger någon sagt till mig hur jag ska se ut, för att se finare ut, och får typ nackspärro av varför jag skulle göra något annorlunda med mitt utseende, bara för att göra någon annan mer bekväm. Räcker det inte med att man försöker vara snäll och leva i harmoni på denna jord?

 

Jag både sminkar mig och går osminkad. Låter håret växa fritt på kroppen medan jag andra dagar tar en epilator för att bli len. Gör det som känns rätt för mig.

 

Kan man inte svänga på hela den här diskussionen att en kvinnas kropp, ska kvinnan själv få bestämma över? Att man ska få göra vad man vill med sin kropp, utan att någon ska säga vad som är rätt eller fel. Vad som är accepterat eller snyggt.

Eller att man skulle vara finare utan smink.

 

 

Just idag arbetar jag utan smink, för jag bloggar istället för att jämna ut hudfärgen, MEN. Jag skulle absolut känna mig finare med lite foundation och färg på kinderna. Just idag.

 

Men jag är mycket väl medveten om att den kropp jag lever i, är politisk. Varje steg jag tar får jag tänka en extra gång på, bara för att jag är kvinna. Varje ord inte tas lika mycket på allvar, och jag lättare ses som tjatig och något som måste kollas upp en femte gång "bara så det stämmer".

Att det är lättare att döma mig efter utseendet, än hur man dömmer en karl.

 

Visst finns det även den gruppen som försöker fortfarande att anpassa sig och gömma sig själv bakom trender och hundra lager foundation, men världen är så mycket mer, och alla har vi väl gått igenom faser då vi förlorat oss själva?

Nu vill jag lyfta de som väljer att leva sitt liv, efter sin egen magkänsla. Som gott och väl använder smink och bestämmer över sitt eget utseende, utan att vara ytliga.

 

 

Istället för att uppmana någon att gå ut utan smink, eller sluta raka benen, så tänker jag uppmana dig till att:

Gå  ut,  med  en  rak  rygg.  Låt varje steg du tar ta dig framåt, och lyft andra samtidigt.

 

12321455 10153819397483880 7222730586198014322 n

Jag gillar att experimentera och skapa konst, även med smink.

Kommentarer

  • Julia Holmqvist 30/03/2017 8:25am (6 år sen)

    JA! Tack för det inlägget. För en som jobbar med smink och älskar att framhäva, leka och vara kreativ är det så tråkigt när man ser ner på smink som något "dåligt" och som endast finns till för att dölja. Nu syftar jag inte på Jessicas inlägg utan helt allmänt, så många gånger man får försvara sig för att jobba med något ytligt. Smink kan ju också vara som det "lilla extra" som får en stilhelhet att se SMASHING ut :) Alla får ju göra precis som de vill och själv använder jag smink hälften av dagarna i veckan och går utan annars.

Skriv en kommentar