bloggheader6

Göra slut med en energitjuv.

Skrivet av Caroline Eriksson 16.10.2018 | 0 Kommentarer

Ofta när jag talar om att man ska omge sig själv med härliga människor, så är jag medveten om att det inte alltid är så lätt. Kanske handlar det om en barndomskompis. Det kan lika gärna vara en släkting. Att släppa taget om energitjuvar är lättare sagt än gjort, speciellt om man varit mycket nära personen i fråga. 

Men idag kommer du att få läsa mer om vad som hjälpte mig. Hur det egentligen är att göra slut med en energitjuv.

 

 

Detta blogginlägg publicerades första gången 23 november, 2016.

 

"Om någon undrar varför jag bloggar, så är det för kommentarer som dessa (denna har jag kortat av lite).

 

”..//.. Du brukar skriva om att du släppt taget om alla energitjuvar ..//.. Hur säger man upp kontakten med någon på ett schysst sätt? Hur gör man om man är släkt med personen i fråga? Hur säger man nej ..//. utan att uppfattas som självisk? ..//..
Sen vill jag lägga till ett stort tack till dig för en fantastiskt bra blogg! Dina smarta ord har hjälpt mig massor i min resa ur en depression. Du har hjälpt mig att bli snällare mot mig själv och börja tänka mera positivt. Kram! <3”
 

TACK! Jag blir så otroligt varm i hjärtat. Lyckan när man får fina kommentarer, och när man känner hur någon annan person känner tillit att dela med sig av erfarenheter och känslor till mig. Jag fylls av kärlek, och önskar dig all kärlek tillbaka.

Har du någon fråga eller vill att jag ska skriva om ett speciellt ämne, skriv en kommentar eller mejl! Jag svarar på allt. Och nu till svaret på denna fråga.

 

 

Jag tror att alla innerst inne vill leva i kärlek och harmoni. Verkligen. Önskar att vi alla kunde känna sån livsglädje och vara så oförstörda, som när vi var barn. Där alla var våra vänner. Även de vi inte kände.

Men så är det tyvärr inte alltid.

 

Ibland kommer vi i kontakt med, eller föds in i släkten, där energitjuvar lever loppan. Som inte ger oss mer än en klump i magen.

När jag fick nog och behövde förändring, var det ju först och främst mig själv jag fick se till. Hur lät jag andra behandla mig?

 

caroline 15.10.2018 ootd 6

 

Och när jag såg till mig själv, lite djupare, så slog det mig: Jag sa aldrig till hur jag ville ha det! Hur jag kände och upplevde en situation var något som jag höll inom mig.

Hur kan då någon annan veta hur jag ville bli behandlad, eller att jag tar illa upp, om jag inte berättar det?

 

"Kärlek föder kärlek."

 

Jag fick ta och bygga upp en självkänsla för att våga säga ifrån. Och när det kommer till att säga ifrån, så kan man göra det utan att vara elak. Att säga nej och vara elak är inte samma sak.

Visst, det går aldrig att styra över hur andra ska känna för en. Men jag tänker att kärlek föder kärlek, och därför försöker jag alltid vara vänlig. Även när jag säger nej. Att man inte bara säger nej, utan även förklarar varför man inte vill bli behandlad på ett visst sätt. Utan att vara anklagande, för kom ihåg: den här personen kanske inte ens tror att ni har något problem, eller är medveten om sitt beteende. 

 

Vissa försvann självmant, när jag inte var lika rolig längre. Medan andra stannade. Lyssnade. Tog till sig.

De hade ju inte själva märkt av sitt beteende, och jag hade låtsas som om allting var okej. 

 

"När det handlar om släktingar så är det lätt hänt att vi förvandlas till det lilla barnet igen.

Som älskar sina anhöriga villkorslöst."

 

När det handlar om släktingar så är det lätt hänt att vi förvandlas till det lilla barnet igen. Som älskar sina anhöriga villkorslöst. Men vi väljer ju inte våra släktingar. På samma sätt som vi väljer vänner att omge oss med, kan vi även välja de släktingar vi ger vår tid till.

Varför ska vi omge oss med de som förminskar och behandlar oss illa, när vi kan omge oss med de som ger oss glädje och skratt?

 

Sist och slutligen handlar det om att du ska respektera dig själv. För det är du värd.

 

 

Mina tips i punktform:

-   Se till dig själv. Tillåter du andra behandla dig illa?

-   Kom ihåg att man är två om att bygga upp en relation. Du kan inte endast göra allt arbete ensam.

-   Säg hur du vill ha det, först då kan andra veta hur du vill ha det.

-   Var vänlig. Kärlek föder kärlek.

-   Ignorera de som fullt ut är elaka och inte vill dig väl, utan bara bara växer av att förminska dig."

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar