bloggheader6

Gratis Babybox!

Skrivet av Caroline Eriksson 12.09.2019 | 3 Kommentarer

Gratis är alltid gott. Så är det bara. När jag fick nys om (efter att ha gjort en enkel googling) att det gick att få tag i en gratis babybox så ville jag absolut testa på och se dess innehåll. 

Här i Finland har vi ju lyxen och förmånen att få en gratis moderskapsförpackning (här kan du läsa mitt blogginlägg om mammalådan) från Kela, men det finns även andra gratisboxar att få. Liberoväskan som är en förmån om du är medlem i Liberoklubben (den väskan får du se i ett senare skede), och så Babyboxen, som jag ska skriva om nu. 

 

babybox.fi caroline 1

 

Babybox är en gratis låda med innehåll som kan vara till glädje och användning av både barn och föräldrar. Jag vet inte hur tidigt man får beställa efter sin låda, men vet i alla fall att du så sent som 3 månader efter babyns födelse får hämta ut din babybox.

Själv har jag inte många veckor kvar innan bebis är med oss, och jag gjorde min beställning i förrgår, och fick igår hämta ut min låda från närmsta Lastentarvike. Enkelt och smidigt.

 

Nu är det högst troligt att lådans innehåll ändras från år till år, så läser du detta blogginlägg i framtiden, så finns det en stor chans till att du får annat innehåll i lådan. 

Det här är i alla fall det vi fick i babyboxen.

 

babybox.fi caroline 2

 

Vår babybox innehöll:

 • 3 stycken reklamblad / infohäften.
 • Desinfektionsmedel för kläder.
 • 2 månader gratis Viaplay.
 • Always trosskydd.
 • Philips Avent Ultra Air napp.
 • Philips Avent anti-kolik nappflaska.
 • 1 paket Libero touch blöjor för nyfödda bebisar.

 

babybox.fi caroline 3

 

Jag och Fredrik har redan köpt två nappar, men tänker att nappar är alltid är bra att ha. Och något som är så lätt att tappa bort, därav behövs fler än ett par. Åsikter om och hur man känner inför nappar är som med allt annat: det finns lika många åsikter som människor. 

Det finns dock fler fördelar för en bebis använda napp, varav några av dem är; barnet får känna en tröst och bröstvårtan får vila mellan varven, och risken för plötsligt spädbarnsdöd minskar om barnet använder napp när hen ska sova.

 

Vi kommer nog låta bebis ha napp om h*n vill ha, speciellt den första tiden.

 

babybox.fi caroline 4

 

Denna anti-kolik nappflaska från Philips Avent är en av mina favoriter från babyboxen. Liten och nätt, perfekt för en nyfödd bebis.

Nu vet jag inte om jag kommer ha möjlighet att amma, det ser man ju först sen hur mjölkproduktion kommer igång och fortlöper. Men hur som helst så kommer vi att försöka köra på att amma och kombinera med flaskmatning, så även Fredrik får vara delaktig i att ge bebis mat och den närhet man får då. Så hur det än går med mjölkproduktionen, kommer nappflaskor alltid till användning här hemma.

 

Och det var vår gratis Babybox. Jag är mycket belåten med innehållet, för allt kommer till användning. Så tacksam för att det finns företag som vill vara givmilda och ge föräldrar en fin start på föräldraskapet. 

 

Läs även:

Finaste mammalådan 2019

Bebis första present på posten, supergulligt!

 

Kommentarer

 • Lina 12/09/2019 1:12pm (3 år sen)

  Vi fick i stort sett exakt samma grejer i vår babybox år 2018, och jag måste säga att den var super! Avents flaska av just den där modellen var den enda vår dotter godkände i början, och samma sak med nappen, när hon väl blev intresserad av sådana. Viaplay kom också väl till pass när jag satt i soffan och ammade i timtal de första månaderna.

  Lycka till med graviditeten och er baby! :)

  • Caroline Eriksson 12/09/2019 1:59pm (3 år sen)

   Tack för kommentaren :) Så kul att läsa att produkterna faktiskt kom till användning hos er, och att er dotter älskade nappflaskan och nappen. Viaplay kommer nog att komma till användning här, när man med god orsak får vara en soffpotatis. ;)

 • Christina 13/09/2019 8:37am (3 år sen)

  Hos oss så kom nappen väl i användning, men flaskan ratade han. Har försökt använda den nu när han är större, så då går det bättre. Tror det beror på flödet i flaskan, att det kom lite för fort.

  • Caroline Eriksson 13/09/2019 9:19am (3 år sen)

   Tack för din kommentar och att du delade med dig. :) Hoppas vår bebis ska tycka om både nappen och nappflaskan.

 • Reham Kettabu 03/03/2021 11:48am (24 månader sen)

  Min kompis rekommenderade mig att skicka till er för att få jag den paket och hon sa till mig att nappflaskas kvalitet är mycket bra

  • Caroline Eriksson 06/03/2021 7:31pm (23 månader sen)

   Babyboxen får ni om ni ansöker om den från Lastentarvike. :)

Skriv en kommentar