bloggheader6

Hakuna Matata. Stressa inte upp dig över andra på internet.

Skrivet av Caroline Eriksson 26.06.2018 | 3 Kommentarer

Det finns vissa saker jag förundrar mig över. Speciellt när det kommer till internet. För vare sig du via internet stöter på en person som endera ska bygga hus, väntar sitt första (eller femte) barn eller ska skaffa eller redan har höns,

så stöter du lika mycket på i kommentarsfältet de allvetande som alltid hittar något att påpeka om. Som ger oombedda och ”goda råd”. Som vill understyrka vila sätt som är bättre att vara och leva på, och det roligaste av allt: aldrig kommer någon att bli nöjd.

 

Jag vill inte på något sätt låta otacksam, för jag är så tacksam för att det faktiskt existerar ett liv i kommentarsfältet här på bloggen. Majoriteten av er så hejar ju ba på mig, och väntar med spänning på att se vad jag kommer att göra som näst. Jag känner igen era namn och blir glad av att se er plinga till i telefonen.

Men ändå har jag hunnit få på alla sociala medier som existerar flera personer som verkar vara på allvar oroliga för hur mina kycklingar kommer att ha det. Mestadels rädda är de att vargen ska ta dem. Där kan jag ba lugna er att jag bygger ett säkert hus, där inga rovdjur ska kunna ta sig in. Ja, såvida det inte är en superhybrid som klarar av att öppna lås. Då är jag i trubbel.

 

Kycklingarna kommer att ha det fint. Jag har läst på allt jag kan om höns, och har dessutom fått höra goda råd (även om alla råd är olika), så jag känner mig redo nu.

Jag kommer att följa mitt hjärta och göra det som känns bäst. Ha tillit.

 

 

Men även om jag fått sagt det nu, så kommer detta ändå att fortsätta ske på andras bloggar, andras videor på youtube och på instagram. För jag ser ju det överallt, och jag får nackspärr.

Om du känner för att kommentera något på någon annans facebook, instagram, blogg eller youtube; tänk på att de flesta nog har en aning vad de håller på med. Vare sig det handlar om barnuppfostran, utseende, byggen, levnadssätt eller vad som helst. Att alla inte lever på exakt samma sätt, men att många ändå klarar sig fint. De kan rent ut sagt ha ett ganska fina liv.

 

Goda råd kan vara bra, om någon ber om det. Men jag ser det mer som något fint att folk vill och orkar dela med sig av sitt liv till andra, utan att be om något tillbaka.

 

 

Som avslut vill jag visa dig den tavla jag målade igår till mina kycklingar.

Jag döper den till Hakuna Matata. Det finns inga bekymmer.

 

chicken watercolor

 

Kommentarer

 • Sandra Neuman 26/06/2018 6:54pm (5 år sen)

  Men ååååh vilken fantastiskt fin kycklingtavla!! (Hjärtögon) Den är underbar! <3

  Hoppas int du ha tyckt illa om he ja ha kommentera, he ha nog bara vari sånt jag själv skulle ha velat veta förr :)

  • Caroline Eriksson 26/06/2018 6:59pm (5 år sen)

   Haha tack! Jag fick ett smajl av Fredrik när jag visade honom tavlan, så tänker att den gör åtminstone folk glada :D :D

   Och NEEEEEJ. Du är den sista jag sku va arg på. Du skulle inte ha fått så många bilder av hur mitt hönshus ser ut, innan jag ens lagt ut det på bloggen annars. <3 <3

 • Johanna Granlund 27/06/2018 6:22pm (5 år sen)

  Hoppas inte min kommentar om att förebygga mössinvasion fick dig att känna så! Av allt att döma kommer dina höns att få ett drömliv! Kommentaren var mest ett uttryck för min egen frustration (som gränsar till uppgivenhet) över hur mycket möss vi har i vårt hönshus just nu. I det här skedet önskar jag att någon hade sagt åt MIG att det kan vara bra att tänka på mössen i byggskedet. :)

  • Caroline Eriksson 27/06/2018 9:02pm (5 år sen)

   Det är inte endast din kommentar, eller bara nu under hönshusbygget, som jag upplevt detta fenomen. Det sker så gott som dagligen, och inte bara för mig utan många andra. Vad man än skulle dela med sig av.
   Som jag svarade dig så har jag nog tänkt på möss (och andra faktorer som kan göra livet surt för en) och jag har trots allt velat ha höns i över två år, så har läst på massor vad man kan tänka på, och hus har jag byggt tidigare.

   Det är tråkigt att läsa att du har problem med höns, och jag hoppas du får bot på problemen.
   Och du behöver inte be om ursäkt, jag är inte arg. :D

 • Johanna Granlund 27/06/2018 7:02pm (5 år sen)

  Ja, och om det var ovälkommet ber jag om ursäkt.

Skriv en kommentar