blogghedaear

Han borrade hål i mitt betonggolv.

Skrivet av Caroline Eriksson 03.11.2017 | 0 Kommentarer

Idag lät jag en man jag känt i tio minuter borra hål i husets betonggolv.

 

Nu vet jag inte om detta är ett måste för alla nybyggda hus, men vi är hellre på den säkra sidan än osäkra, och vägrar skapa mögelproblem i ett hus man inte flyttat in i ännu. Därför hade vi Polygon att komma och borra i vårt betonggolvet för att få ett riktigt exakt RF-värde.

 

3.11.2017 1

 

Det var en typ som borrade och en annan som gick runt och bestämde var hålen skulle borras. Med hjälp av en värmekamera kunde man se var det var säkert att borra, för herrejee vilket liv det hade blivit om man borrade i ett av golvvärmerören. 

 

För att se med värmekameran så behövde vi kyla ner golvet ett par dagar före idag. Annars skulle man inte kunna urskilja rören bra på kameran. En timme innan Polygon hittade till Petalax så var jag via huset och knäppte på golvvärmen och voilà! Nu syntes rören på kameran. 

 

3.11.2017 2

 

Jag har inte varit så insatt i det här, så trodde det bara skulle vara ett djupt hål de skulle borra. Visade sig att det var två hål, i två olika mått. Och det var viktigt att de blev perfekta.

 

3.11.2017 3

 

Efter att de borrat så lämnade det här kvar. Ser ut som två provrör.

 

Även detta företag var trevliga, och fick komplimanger för hur fint huset kommer att bli. Jag tackar och bockar. Vi har gjort vårt bästa.

 

3.11.2017 4

 

Nu har vi alltså sex hål borrade i vårt hus, på tre olika ställen. I vår klädkammare, köket och i mitt kontor. På måndag kommer de och mäter, så förhoppningsvis får jag svart på vitt då att golvet är redo för oss. Jag är lyckligtvis ledig då, så kan även då vara med och se hur det ser ut när man mäter golvet.

 

Och nu vet ni vad jag har gjort på eftermiddagen idag. Eller, inte jag, men någon annan. Nu ska vi alla meditera hela helgen lång att detta betonggolv är kruttorrt och redo för det vackraste kaklet och laminatet som finns på denna planet. 

Okej?

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar