bloggheader6

Han normaliserar kvinnoförnedring.

Skrivet av Caroline Eriksson 14.10.2016 | 2 Kommentarer

Kategorier:

Trump är ett äckel. Men det visste ni kanske redan? Om inte, ska jag förklara ett av alla hans beteenden som är livsfarliga nu.
Han sätt att tala om och behandla kvinnor. 

 

När han gör som han gör och talar som han talar, försöker han skapa acceptans till hans beteende. Han normaliserar kvinnoförnedring. Jag har ingen aning om mannen kan känna skam, men han ger inte sken av det. Och fastän man inte skulle kunna tro det, så har han flera följare. Som får bekräftelse och fler bakom sig att backa ett sexistiskt och sjukt beteende.

 

När flera kvinnor stiger fram för att berätta om sexuella trakasserier de utsätts för, av Trump, svarar han med att säga:

”Titta på henne, och säg till mig vem du tror på. Vem tror du på?”.

 

Jag tror på kvinnan. Människan. Den som vågar stiga fram och berätta vad som hänt dem. Det är nästan lika svårt som att bli utsatt.
För det handlar inte om utseendet. Kläderna. Hur hon går eller står. Varför något hände, handlar handlar inte om offret. På något vis.

Det handlar om, i detta fall, mannen som tar sig friheten att beröva en annan människan frihet. Som inte hör ett nej. Får andra att känna sig osäker i sitt eget skinn.

Som inte ser kvinnor som något annat än objekt. Något man kan göra vad man vill med, bara för att det är roligt.

 

Men det är inte roligt när någon tar på ens bröst eller mellan benen, utan lov.

Kvinnoförnedrare är inte roliga på något sätt. 

 

Jag önskar av hela mitt hjärta att alla som följer eller bara ser dessa rubriker om Trump, inser att det inte är okej. Det han och många andra håller på med, är inte ett accepterat beteende. Vi lever på 2016 nu, och det är hemskt hur man ens ska behöva förklara varför en kvinna är värd mer än att vara vacker och tillgänglig. Hon är inte en egendom.

Sexuella trakasserier eller övergrepp, är banne mig inte okej. 

 

 

Hur en man, som Trump, kan få stå och tala inför ett land och hela världen, det förstår jag inte.

För det finns de som finner en tröst i hans ord, och det är åt helskutta.

 

trump 1573999 1280Bild från pixabay

Kommentarer

 • PJ:s byffé - Från by till fe 14/10/2016 1:18pm (6 år sen)

  Ja du, du är inte ensam om att fråga hur det kan komma sig att en man som Trump kan och får bete sig som han gör. Och att det till på köpet finns folk som tror honom; de är en inte helt lite skara. Att han är en gris vad gäller hans kvinnosyn är uppenbart men hela karln verkar var en enda självgod, uppblåst, egoistisk narcissist. Tyvärr är han inte ensam om den stilen i dagens värld. Vi behöver inte alls gå långt bort för att finna detta. Lögn, grovt språkbruk, härskarteknik, hot, förlöjligande, hånfullhet, ren och skär egoism är idag ingen ovanlighet på nätet och i den politiska debatten. Och de skäms inte det minsta. Varför har det blivit så kan man undra. Jag är rädd för att normen för anständigt uppträdande flyttas allt längre ut i egoismens träsk genom att missbruka yttrandefriheten.

  Har du sett Robert de Niros sågning av Trump? Där får han svar tal med samma mynt.
  https://youtu.be/hFpFDyKeqyA

  • Caroline Eriksson 14/10/2016 2:12pm (6 år sen)

   Nej, men nu har jag sett Robert de Niros sågning. Jag kan förstå varför Robban är arg.
   Har försökt så långt det går undvika allt som har med Trump att göra, men efter att ha sett en till rubrik idag, av tusentals, så rann bägaren över.
   Yttrandefrihet i all ära, men här handlar det inte om yttrandefrihet. Det är kränkningar, förminskningar och svinaktigt beteende på hög nivå. Hur han resonerar kring ekonomi, krig, hälsa, flyktingkrisen, kvinnor m.m.. Man blir stum. Och mörkrädd av att se vad många som följer honom.

   Och hej, tack för kommentaren! :-)

 • teori 14/10/2016 4:19pm (6 år sen)

  Vad vet du om Trump egentligen?

  • Caroline Eriksson 14/10/2016 4:36pm (6 år sen)

   Jag vet att han är rik, duktig på ekonomi, hade en egen tv-show, vill bygga murar och bli president. Han tycker om att kommentera andra människor utseende och vill deportera flyktingar.
   Jag vet att jag inte har samma tankesätt som karln, men att många andra tänker så, och det är det blogginlägget handlar om.

Skriv en kommentar