Här är Petalax vargens spår!

lördag 9 juni 2018 - 11:55 | 2 Kommentarer

Jag hade nästan hoppats att mitt blogginlägg igår om vargen, som är hos oss nu, hade varit mitt sista. Att kanske det skulle vidtas åtgärder, vare sig det handlar om avlivningsorder eller att skrämma iväg den, så den tyvärr endast blir någon annans problem. Men nej. Igår kväll syntes den till igen. Inte långt ifrån oss, i en människas trädgård. Och nu fanns det bildbevis.

 

Istället för att låsa in oss la jag och Fredrik på oss skorna, tog med kameran och åkte iväg för att se om vi kunde se vargen. Ingen varg syntes till, men däremot såg vi rätt så färska spår av vargen. Och det här, gott folk, är ingen liten varg som är i Petalax.

Tassarna är 15 centimeter, och mellan spåren mättes upp 70 centimeter.

 

vargspar caroline 8.6.2

Ingen liten varg som bestämt sig för att det här är en fin plats att bo på.

 

Jag tänker att den har gott om mat här, så den kommer inte att försvinna i första taget av sig själv. Det är den här tiden på året då boskapsdjur ska ut på bete, och trots hur folk från byn vaktar och tar skiften för att se till att djuren ska klara sig, så är vargen envis med ett tålamod utan dess like.

Har vargen dessutom ungar så kommer den inte att försvinna på en tid.

 

I morse syntes vargen till igen. Även denna gång nära oss. Jag förstår att den trivs här, för enligt mig är det här bästa platsen att bygga bo på. Men jag vill inte bo granne med vargen.

 

2

Kommentarer

 • Inge

  11.06.2018 20:16 (7 månader sen)

  https://www.facebook.com/varguppropet
  Scrolla ner till 16.21 igår så diskuteras blogginlägget, hittar tyvärr inget bättre sätt att länka.

  • Caroline Eriksson

   11.06.2018 20:20 (7 månader sen)

   Tack så mycket för tipset. Att själva skaparen för facebooksidan valt att dela mitt blogginlägg var ju något. ;)


Skriv kommentar