blogghedaear

Har jag gröna fingrar?

Skrivet av Caroline Eriksson 31.05.2018 | 2 Kommentarer

För en tid sen frågade jag er på instagram om det är helt okej att ha över 40+ palettblad. Även om majoriteten höll med mig att ”jåå, å mejr ryms e!”, så var det några av er som inte förstod min lycka över att ha lyckats odla fram så många palettblad.

 

 

Dagens blogginlägg blir alltså en uppdatering om hur det går med mina odlingar.

Jag hade ju odlat fram tomatplantor av tomatskivor samt palettblad och nejlikor från frön, och så här är läget idag.

 

Mina tomatplantor blev till ingenting. Tyvärr. Varje planta som tittade fram växte sig tre centimeter långt, och sen vissnade de bara. Men det betyder inte att jag ger upp. Ska testa på nytt, och nu från stora tomater istället för körsbärstomater. Jag vet ju i alla fall att det fungerar.

 

odlingar 31.5.2018 1Eftersom mina palettblad växte så nära varandra, tog jag och flyttade dem till skilda krukor.
Det uppskattades!

 

Och mina palettblad mår som drottningar. De ploppade fram en efter en, och när de började växa allt för tätt inpå varandra så var det dags för mig att sära på dem och låta dem få mer utrymme.

 

odlingar 31.5.2018 2

 

Trodde inte att det skulle gå att plantera om dem medan de var så små, och dessutom var deras rötter endast en liten och smal rot. Men de är envisa och tacksamma typer, de där palettbladen, och alla som flyttades överlevde och mår bra.

 

odlingar 31.5.2018 3

 

Däremot tyckte inte mina nejlikor om att bli särade på, eller flytta. Så för tillfället har jag endast få nejlikor som mår bra och växer för fulla muggar.

 

odlingar 31.5.2018 4
Min nejlika

 

Nu känns det dock som att allt har stannat av lite i processen att växa på höjden. Högst troligen på grund av att de just nu håller på att tillverka fler rötter. Alla måste vi väl stanna upp ibland för att rota oss lite grann.

 

odlingar 31.5.2018 5
Palettblad

 

Och det var uppdateringen om hur det går med mina odlingar. Alla plantor har fått flytta till mitt kontor, där jag får se dem dagligen. De får inte starkaste solljuset, men inte heller det mörkaste. Eftersom vårt hus aldrig riktigt blir mörkt. Men det vore roligt att testa på en växtlampa (som inte drar allt för mycket ström), för att se om det skulle göra susen för alla mina odlingar.

 

 

Det här blogginlägget är till Johanna, som undrade hur det går med mina odlingar. Har du något du undrar över eller vill läsa om, så tveka inte; utan skriv en kommentar! Jag bloggar om allt.

 

Kommentarer

 • Johanna 01/06/2018 12:02am (3 år sen)

  Tack tack!

 • Sandra Neuman 01/06/2018 8:59pm (3 år sen)

  Du behöver ingen speciell växtlampa, det räcker bra med en vanlig (stark) led.

  • Caroline Eriksson 03/06/2018 7:37pm (3 år sen)

   Tack så mycket för tipset! :)

Skriv en kommentar