blogghedaear

Har jag världens grönaste fingrar?

Skrivet av Caroline Eriksson 25.04.2018 | 1 Kommentarer

Jag vet att det åtminstone är en, av alla er underbara läsare, som sitter just nu och är nyfiken hur det går med min odling, då jag odlar fram tomater från tomatskivor. Dessutom har jag nu en stor chans att slippa med i guinness rekordbok för världens grönaste fingrar, för nu händer det grejer i mina äggkartonger med alla möjliga växter!

 

På endast fem dagar, FEM DAGAR, har jag lyckats få fram både nejlika och palettblad. Här har ni bloggbevis om det skulle behövas, när jag planterade dem.

 

odla 1

 

Tänkte bara titta till mina odlingar idag efter arbetet, som jag gör alla dagar, och blev helt i extas när jag såg ett palettblad titta fram som ett pyttelitet hjärta.

 

Nu har jag ju ingen aning om hur länge någon av dessa växter egentligen behöver för tid på sig att gro, men tycker att fem dagar är rekordfart. Slipper jag månne med i Guinness rekordbok?

Egentligen är jag mest glad över att det tittar fram palettblad och att jag kommer att få ha egna palettblad jag fått fram från ett litet frö, i mitt hem.

 

odla 2

 

I äggkartongen bredvid tittade det som ska bli en nejlika blygsamt fram, och det ska bli riktigt spännande att få följa med och se denna sträcka på sig, och bli en av de vackraste blommor som finns.

 

Och så sist, men inte minst; tomaterna jag odlade fram av tomatskivor.

 

odla 3

 

För tomaterna tog det lite längre. Nio dagar. Hehe. Den här hade fått ordentlig fart på sig, så där hux flux, eftersom jag inte sett skymten av denna i förrgår (tittade inte på dem igår då jag arbetade dygnets ljusaste timmar).

 

Ser du lite "spindelnät" nere vid jorden så ska du inte bli rädd. Det är bara lite mögel.

När du odlar tomater av tomatskivor så kommer det att mögla fram och tillbaka, och därefter tittar tomatplantor fram.

 

Men hej! Är det inte underbart med det här livet, och det fina i att man kan odla fram egna växter från ett litet frö. Hur dessa så skapelser i mina äggkartonger är liv som nu fått se dagsljuset för första gången?

Det är underbart, helt enkelt.

Kommentarer

  • Johanna 26/04/2018 12:25am (3 år sen)

    Hihhi jag skulle ha frågat igår hur det går med tomaterna men tänkte att säkert bloggar du om de så fort de kommer upp något:D:D
    Va kul att palettblad och nejlika kommer upp redan:)

    • Caroline Eriksson 26/04/2018 10:52am (3 år sen)

      Haha vilken tajming jag hade då som bloggade om det igår :D Idag tittar det fram fler av alla tre sorter, så det verkar ta sig. Har haft dem i en plastpåse nu som jag blåst i varje dag, men nu får de vara utan plastpåsen, eftersom jag är rädd att de får för fuktigt nu när de tittat fram. Hoppas de växer lika bra ändå. :)

Skriv en kommentar