blogghedaear

Här spenderar jag min vakna tid.

Skrivet av Caroline Eriksson 02.02.2018 | 3 Kommentarer

Ikväll tänkte jag ta med dig till det rum jag spenderar mestadels av min vakna tid; vardagsrummet, som är det största rummet i huset. Till skillnad från många husmodeller så hade denna en mycket öppen och härlig planlösning, med fokus på vardagsrummet där man kan umgås med nära och kära.

 

Men först.. en förebild för det är alltid roligt att se hur mycket som hände på kort tid.

 

resizedimage800533 8farggladabilder 3

Augusti 2017

 

vardagsrum 1

Januari 2018

 

Det är alltså här jag spenderar den största delen av min vakna tid. Det är härifrån jag nu skriver detta blogginlägg. Jämfört med lägenheten, där vardagsrummet bara blev mindre och mindre så är detta rum det som andas feng shui bara för att det är så mycket rum att röra sig vid. 

 

vardagsrum 2

 

På vår eldstad, som jag eldat i nu nästan varje dag sen vi flyttade in, har jag placerat min gullranka som älskar att bo i huset. När eldstaden blir för varm flyttar jag henne till bordet, men annars har hon den bästa och ljusaste platsen i huset och växer som aldrig förr. 

 

vardagsrum 3

 

På den här väggen som ännu ska ha någon möbel till sig, för vi håller ännu på att inreda, så har vi hängt upp älgkraniumet och rådjurskraniumet som jag loppisfyndat. Tyckte det blev ganska snärtigt att endast måla älgen vit och låta rådjuret ha sin naturliga färg kvar.

 

vardagsrum 4

 

Från vardagsrummet ser man spegeln vi hängt upp i hallen. Med hjälp av speglar så öppnar man upp redan så öppna ytor. Från soffan ser jag t.ex in köket / hallen (beroende på var i den långa soffan jag sitter), och från hallen ser man in till vardagsrummet. Perfekt placering alltså.

Lampan vi har i hallen har Fredrik byggt själv av återvunna lampdelar. Den matchar perfekt till vårt 70-tals inspirerade hem.

 

vardagsrum 5

vardagsrum 6

 

Först när vi bestämde oss för en u-soffa så funderade jag vilket slags vardagsrumsbord som skulle passa, men detta runda bord med glasskiva i imitation av marmor och guldben passade perfekt. Det mjukar upp de annars så fyrkantiga formerna, och man får mer mjukhet och lugn till rummet.

Den underbara vasen fick jag av Ida från Vasa Färg till inflyttningspresent. 

 

Hoppas ni har en underbar kväll och får en vacker helg. <3

Kommentarer

 • Charlotta Palander 03/02/2018 10:48am (3 år sen)

  Vad fint ni har det!

  • Caroline Eriksson 03/02/2018 1:07pm (3 år sen)

   Tack så hjärtligt mycket! <3

 • Greta 03/02/2018 2:19pm (3 år sen)

  Jättefint hem : )

  • Caroline Eriksson 03/02/2018 2:27pm (3 år sen)

   Tack så hjärtligt mycket! :)

 • Jägarin 03/02/2018 2:41pm (3 år sen)

  FYI så är det inte ett rådjur utan en vitsvanshjort. Lycka till med huset.

  • Caroline Eriksson 03/02/2018 2:45pm (3 år sen)

   Haha tack! Jag har bara trott på det jag fått höra, men efter att ha googlat nu ser jag nog att vitsvamshjorten har finare horn är rådjuret, och att det är en hjort vi har bredvid älgen. Tack så mycket! :)

Skriv en kommentar