bloggheader6

Hemma är som att vara på semester.

Skrivet av Caroline Eriksson 24.07.2018 | 0 Kommentarer

Om sommaren 2016 var sommaren då jag och Fredrik jagade pokemon i Pokemon Go och tomter att bygga hus på, så var sommaren 2017 den sommaren vi spenderade all ledig tid till att bygga hus. Vad kommer man att minnas tillbaka till denna sommar då? Första sommaren vid eget hus.

 

Jo. Jag kommer att minnas sommaren 2018 som den varmaste genom historien. Min historia. Sommaren då jag njöt av tillvaron så gott som varje dag. Då jag byggde hönshus och skaffade efterlängtade höns. Samtidigt som det blev sommaren då jag slutade tjata om hund. Höns är ju så mycket roligare.

Sommaren då jag verkligen fick känna på hur det är att bo vid eget hus och egen mark. Där man inte behöver bry sig om vad andra ska tycka eller tänka. Man kan springa runt naken om man så vill. Vill folk tala, så kommer de att göra det ändå, vad man än gör.

 

Sommaren 2018 är sommaren då jag varje dag tänker tanken; ”tänk att jag får bo här”.

 

24.7.2018 1

Som ung hade jag aldrig vågat föreställa mig att jag skulle få ha det så bra som idag. Med hus, gård och en flaggstång.

 

Varje kväll när jag går upp till huset från hönshuset så omfamnar jag den känsla av lycka över att få bo just här. Även om jag alltid tyckt att denna plats är otroligt vacker, så blev den som så mycket vackrare efter att vi fick gräsmatta på plats. Även vår flaggstång, som var en inflyttningspresent från våra underbara vänner, gör sig fin på gården. 

 

Kanske, bara kanske, får jag mig med Fredrik på en svängom runt flaggstången en vacker dag.

 

24.7.2018 2

Som att vara på semester varje dag man är hemma.

 

Som vår vimpel avslöjar, som flaggar för finlandssvenskan, så bor vi på en plats där det så gott som alltid är vindstilla. Vem behöver resor till söderriket då man kan bo här?

Varken jag eller Fredrik är typer som gillar att resa bort, så då är det underbart att vi får ha en plats där vi trivs till hundra procent och där man VILL vara. Du vet. Njuta av varje dag, och där det känns som att vara på semester, även om man är hemma.

 

24.7.2018 3

En grön gräsmatta, trots att vi inte fått något regn.

 

Gräsmattan är sådd på en av de första och varmaste dagarna vi fick uppleva denna sommaren. Trots bristen på regn så har den ändå börjat gro, och så småningom har vi en tjock och fin grässmatta. Danskt gräs, eftersom frön var därifrån.

Vår enorma terrass har vi spenderat många dagar och kvällar vid, och runt hela huset har Fredrik lagt ut grus för att avskärma från gräsmattan.

 

24.7.2018 4
Fantomen myser för fulla muggar.

 

Och katterna njuter för fulla muggar av att bo här. Leila håller mössen borta, eftersom hon är vår bästa jagare, och det syns hur lycklig hon är för att få bo här. Fantomen har full show med att hålla vildfrassar borta, och passar på att mysa vid stenmuren eller flaggstången. Mohicana mår som vanligt; sover för det mesta. Men hon mår bra, och det är huvudsaken.

 

Vem till mår också bra? Jag och Fredrik. Det här är den bästa platsen att bo på, och man blir så glad av att vara här.

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar