Himmelskt god paj, utan kolhydrater!

tisdag 13 februari 2018 - 06:00 | 0 Kommentarer

En av de gåvor vi fick under inflyttningsfesten var en himmelskt god paj, som fick mig att strunta i kolhydratkost. Ja, tills den var uppäten alltså.

Och samtidigt slog det mig att salta pajer inte bara är goda, utan också busenkla att laga, så varför lagar man inte det oftare? Så igår behövde jag inte fundera så länge på vad jag skulle äta, utan köpte ingredienser för att skapa min alldeles egna goda paj.

 

Jag frågade er på instagram om ni ville ha recept om den smakade gott, och av alla som varit med och röstat var det endast två stycken som inte ville ha recept. Vet inte varför, kanske de inte var hungriga.

Men nu ska du få receptet som till och med fick Fredrik att ge tummen upp.

 

lchf paj 3

 

Vad du behöver (till 2 goda pajer):

7 ägg
en skvätt grädde (hade tappat bort dl måttet, men tippar det är typ 1 dl grädde)
150 gram riven ost
1 tsk bakpulver
salt, peppar och andra kryddor enligt smak och tycke
(fyllning med allt gott du kan tänka dig, jag skriver det jag hade här under)

 

Gör så här:

Förbered ugnen för lite action och vrid igång den på 225°.

Knäck alla ägg i en skål och rör om, samtidigt som du redan nu kan börja salta och peppra. Lägg även till bakpulver och häll i grädden. Rör om igen, och tillsätt osten.

Nu är det dags att börja bland i fyllningen, och här är det bara att låta fantasin flöda.

 

Jag valde att ha i tonfisk, skinka, blåmögelost och tomater. Blandade i allt gott in i röran, och fördelade det sedan jämnt på två pajformer.

Sen garnerade jag pajen med fetaost, räkor och avokado innan den fick fara i ugnen. Jag hade aldrig trott att man kunde ha avokado på en paj, men efter den goda pajen vi fick till inflyttningsfest så insåg jag att det är ett genialiskt drag. Det passar ju perfekt till pajer!

 

Hur som helst. Nu har du haft i paje(er)n(a) i ugnen i typ 20 minuter och den borde nu ha fått en gyllenbryn vacker färg. Ta ut pajen och testa med en tandpetare att den inte är geggig, men den borde vara redo att ätas. Ugnar är ju som oss människor, och är alla unika. Så bäst att du håller koll på pajen så den inte bränns.

Servera den med en god sallad och njut av den goda maträtten du skapat.

  

lchf paj 4

 

ps. 1: Jag är knappast den enda som tycker att salta pajer är nästan godast som kalla?

ps. 2: Vill du inte ha pajer så lägger du allt ba i muffinsformar. Då har du matmuffins att bjuda på till fester eller bara annars att ha som ett litet mellanmål.

ps. 3: Hur kunde jag glömma purjolöken?! Måste snabbt äta upp pajerna nu, för att kunna laga flera - som har purjolöken i sig.

 

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.