bloggheader copy

Höna äter ur handen (video)

Skrivet av Caroline Eriksson 26.03.2016 | 3 Kommentarer

Kategorier:

Blev bara mer övertygad idag om att jag ska bli en framtida hönsägare. Idag var alla lugna och harmoniska, till och med tuppen. De festade på god mat och hade idag igen fyra ägg till mig. Medan jag städade hönshuset kom Vackra Sara in tillsammans med mig. Fick äntligen på film när jag matar henne. Om alla hönor vore som henne. Måste erkänna att jag igår satt och googlade hur man bygger ett hönshus, vilken hönsras som skulle passa mig och annat nyttigt. 

 

Jag kommer att sakna dem. Till och med tuppen. Nästan.

 

Här är filmen från idag. Filmade också när jag matade henne med gröt, men lät så creepy, så den publicerar jag inte. :D

 

hons

tupphons

Kommentarer

 • PJ:s byffé - Från by till fe 26/03/2016 3:23pm (4 år sen)

  Det var en ståtlig tupp! Och en modig höna på filmen. Det såg ut att vara soligt och fint väder. Annat var det den gången jag var hönsvakt en julafton.

  http://villniles.com/2010/12/27/honsvakten/

  • Caroline Eriksson 27/03/2016 6:43am (4 år sen)

   Haha, lät som ett riktigt äventyr att vara hönsvakt på julafton. Tur att du slapp ut ur hönshuset. Jag skulle inte vilja vara inlåst med tuppen :D Tråkigt med äggsmeten i fickan bara. Tack för kommentaren och ha det bra!

 • Lina | Linas värld 27/03/2016 9:28am (4 år sen)

  Åh, jag älskar höns och drömmer också om att ha höns någongång i framtiden. Men det kan nog hända att jag har en lite för romantiserad bild av höns, borde säkert också prova på att vara hönsvakt innan jag bestämmer mig :)

  • Caroline Eriksson 27/03/2016 1:25pm (4 år sen)

   Man ska nog vara hönsvakt och läsa sig in på hur det är att ha höns. Många kanske tror det är billiga ägg, men höns kräver ju tid, skötsel och mat och allt till huset. :) Kanske gör ett blogginlägg om vad jag har kommit fram till eter att ha varit hönsvakt :) Men höns är fina djur. Det är sanning :)

 • Maria 30/03/2016 2:15pm (4 år sen)

  Hönor är bara för härliga <3

Skriv en kommentar