bloggheader6

House Tour och det hemliga rummet!

Skrivet av Caroline Eriksson 29.01.2018 | 8 Kommentarer

Även om det var enormt många människor som i lördags fick ta del av och se vårt hus, så förstår jag att det är ännu fler som ännu längtar efter att få se huset. Speciellt det hemliga rummet jag vägrat visa någon. Mest bara för att jag velat ha det för mig själv så länge som möjligt.

 

Men nu när husvisningen är över, är det dags för mig att visa er det hemliga rummet - min toalett, där jag valde att göra något lite annorlunda. Men först, en vlogg, där jag tar med er i husets alla rum. Har skrivit upp det mesta varifrån vi köpt vår inredning, så ni inte behöver undra. Är det något jag glömt att skriva eller som du vill veta varifrån det är? Skriv en kommentar så svarar jag varifrån alla våra saker är.

 

 

Hoppas ni gillar videon. Jag la mycket tid på den. :-)

 

Wc 2

 

Det hemliga rummet är alltså ett av våra badrum, som jag bestämt är mitt wc. Förresten, hur underbart är det inte att ha två badrum i huset? Aldrig mer behöver man trippa på tå och knipa för kung och fosterland när toaletten är upptagen, för det finns ju flera!

Och i det här badrummet behöver man inte ens ha med sig telefonen, för det finns så mycket att se på.

 

Wc 3

 

Inredningen till wc'n är som resten av huset, från Puustelli. Även om vi annars valt en ljus inredning till resten av huset så har detta rum en mörk träskiva som är behaglig att känna på. Det är ett riktigt "kläm och känn" hus, då vi har struktur och härliga material i huset.

 

Wc 4

 

Eftersom jag valt att ge allt till detta rum, så kunde jag ju inte nöja mig med vilka handdukskrokar som helst. Jag sökte land och rike efter de perfekta tillbehören till wc'n och fann dem på tyska Amazon. De var värda att vänta på.

Materialet är i järn och de känns stadiga och av bra kvalitét.

 

Wc 5

 

Och matchande handdukskrokarna fann jag även från samma tillverkare en toalettrullehållare. Även den är i järn, och skulle man bli utan att titta på i badrummet så kan man spegla sig i denna.

 

Wc 6

 

Men det här är det jag hållit för mig själv, och som får det att pirra i min mage av lycka varje gång jag går in på toaletten. Taket, som är det vackraste jag skådat.

Så värt det, trots att det var jobbigt att spackla, slipa, måla och tapetsera taket.

 

Wc 7

 

När jag funderade hur jag ville ha mitt wc att se ut så visualiserade jag hur taket skulle vara ett konstverk som ger en känslan av att vara i en mäktig katedral. Och det lyckades vi få till. 

 

Wc 8

 

Tapeten är från Boråstapeter och heter Melodi. Taklisten är egentligen en tavelram vi fann i Vasas Färg lager, och det var så på millimetern att det skulle räcka till wc'n, för det fanns inte fler av den. 

 

Wc 9

 

Även golvet är magiskt vackert, och det är äkta marmorgolv, som ger en känslan av ordentlig lyx samtidigt som den är lika vild som jag är innerst inne i själen. Ingen bit är den andra lik, så när man sett på takets alla mönster och former så kan man ba fortsätta att se på golvet.

 

Detta rum speglar mig som person och jag är så nöjd över slutresultatet. Vill man även vara lite poetisk så kan man ju säga att jag fått in allt från jorden till himmelriket i denna toalett. På väggarna har jag även prints av Frida Kahlo, och funderar på att göra en tavelvägg där av mina favoritverk av henne.

 

Kommentarer

 • Camilla 29/01/2018 2:19pm (6 år sen)

  Wow, verkligen något extra!

  • Caroline Eriksson 29/01/2018 2:57pm (6 år sen)

   Tack så hjärtligt mycket! <3

 • marie 29/01/2018 2:31pm (6 år sen)

  Oj så fint! Ni kan vara så stolta över att ha byggt ett sånt underbart hem till er på egen hand. Och vilka detaljer som pricken över i, wc och badrummet <3 <3

  • Caroline Eriksson 29/01/2018 2:57pm (6 år sen)

   Tack! Jag tror vi börjar inse nu hur mycket som hänt på kort tid. :) Tack så hjärtligt mycket. <3

 • Soffi 29/01/2018 3:12pm (6 år sen)

  Oj så fint ni har fått det och din vessa är nåt av det snyggaste jag sett!

  • Caroline Eriksson 29/01/2018 4:52pm (6 år sen)

   Tack så hjärtligt mycket. Vad glad jag blir! :)

 • Lollo 29/01/2018 4:57pm (6 år sen)

  Du kommer att känna dig som en Prinsessa i ditt badrum speciellt och annorlunda tummen upp :)

 • Kati 29/01/2018 9:35pm (6 år sen)

  Verkligen supervackert

  • Caroline Eriksson 29/01/2018 9:36pm (6 år sen)

   Tack så mycket! :)

 • Jasmine - Mitt Gröna Samhälle 29/01/2018 11:46pm (6 år sen)

  Ååh, älskar, älskar badrumstaket! <3 Själv tror jag jag ändå kommer vilja ha mera färg i mitt hus, förhoppningsvis med många loppisprylar, men den där fotpallen framhävs ju nu extra mycket då så mycket annat är i neturalare färg :D

  • Caroline Eriksson 30/01/2018 6:19am (6 år sen)

   Tack så mycket! :) Vi har ju inte hunnit bo här så länge, så vi väljer att ta det lugnt med att inreda innan vi vet precis hur vi vill ha det. :)

 • Karin 30/01/2018 3:04pm (6 år sen)

  Nämen, klart Krakel spektakel ska hänga och slänga i toataket. Vilken superb idé att tapetsera i taket och använda en tavelram som taklist. Härligt!

  • Caroline Eriksson 30/01/2018 3:12pm (6 år sen)

   :D :D :D Tack så hjärtligt mycket!

 • Frizzan 30/01/2018 8:12pm (6 år sen)

  Tack för videon! Du är så snäll som låter oss kika in. Söta katter också ?

  • Caroline Eriksson 31/01/2018 12:39pm (6 år sen)

   Tack så hjärtligt mycket! :) <3

Skriv en kommentar