Bloggheader Caroline3

Hur går det?

Skrivet av Caroline Eriksson 30.01.2017 | 1 Kommentarer

Jag har börjat röka igen.

 

Hahhaha, neeej. Tänkte bara stressa upp er som vill bli stressade för några sekunder.

Idag har jag varit en vecka rökfri och tänkte uppdatera er om läget. Om jag orkar säger jag till er varje måndag jag är rökfri. Så, hur har det gått egentligen?

 

För en vecka sen rökte jag min sista cigarett, och sen dess har jag väntat på ett bakslag. Sånt man får läsa om i böcker och höra av andra människor om hur det ska vara att sluta röka.

Man blir mer irriterad, sötsuget ökar och man går runt med ångest i kroppen. Under denna vecka borde jag ha upplevt minst tre episoder av kraftigt röksug. Plussa till huvudvärken, sömnlösheten och konstant småätande.

Typ sånt man upplevt de andra gångerna man slutat röka. Denna gång har jag inte öppnat någon bok eller lyssnat till andra människor.

 

Istället har det gått förträffligt bra. Jag passade in mitt rökstopp till en vecka då jag hade det lugnare. De första dagarna fick jag vara ledig och i helgen har jag jobbat natt. Trodde att nätterna skulle bli långa, men det har gått undan.

Förutom vid PMS, så tål jag inte sötsmaken, så har besparats av ett sötsug. Äter inte heller mer bara på grund av att jag har slutat röka.

Är fortfarande mig själv till sinnet, och har inte varit mer irriterad än vanligt. Inte har jag haft ångest heller. Har inte känt begär efter en tobak och har besparats huvudvärken.

Sömnlösheten berodde endast på att jag fick betalt för det.

 

Vill man sluta röka så tycker jag man kan ge det ett försök. Var inte hård på dig själv (det håller jag fortfarande fast vid), och ta det i din egen takt.

Eller viktigaste:  Hitta det sätt som fungerar för dig själv. Inte vad andra säger du ska göra, för de kan ha en helt annan upplevelse av livet.

 

 

Under denna vecka var det endast kassatanten såg förvånad ut när jag sa nej till tobak, när hon frågade hur många paket jag skulle ha.

Obs! Det är en liten by så de lär sig snabbt vad man brukar handla. De uppmuntrar alltså inte en. ;)

 

IMG 1192

 

Så här glad är jag för en ny vecka, med nya möjligheter. Eller, sådär glad var jag för någon månad sen på bild. Idag är jag nog glad, men mindre sminkad och iklädd mjukiskläder. Jag har semester halleluja!

Kommentarer

Skriv en kommentar