bloggheader6

Hur gick det med mössen?

Skrivet av Caroline Eriksson 21.01.2019 | 1 Kommentarer

För exakt en vecka sen bloggade jag om det trauma jag upplevde när jag såg något svart fara förbi mig en tidig morgon i hönshuset, och om mina planer att sätta ut mössfällor för att se om jag hade möss i hönshuset.

Samma dag fick jag en mus i musfällan. 

 

chickens in snow 1

Mina små dinosaur.. jag menar, höns.

 

Mina höns är urdvärgar som är rätt så små och väldigt rara. Det är så jag skulle vilja beskriva dem. Men när jag på måndagsmorgonen visade hönsen musen i fällan, och alla höns rusade på musen, var det som om jag var i ett hus med små dinosaurier. 

 

Eftersom hönsen annars är väldigt försiktiga av sig när det kommer till något nytt (vare sig det handlar om inredning eller mat), så var det förvånansvärt att de här små sötnosarna nu skulle ta ut all sin aggression på den lilla musen.

Tror att hönsen sett mössen, och nu såg sin chans för revansch.

 

chickens in snow 2

Gullefjun har till 58% samma proteinsekvens me den Tyrannosaurus. Raau!

 

Förutom musen jag fick på måndagen, fick jag även en på tisdagen och en på onsdagen. Sen tog det stopp. Jag hade förväntat mig en hel koloni musar, och att jag skulle behövt tömma fällan en gång i timmen än en gång på morgonen, men man ska väl inte klaga. 

Sen onsdagsmorgonen har jag inte fått en mus i någon av fällorna, och som det ser ut så var det endast de tre musarna *ta i trä* som hade sökt sig till gratis boende med värme och en buffé dygnet runt.

 

Om man ska vara positiv så hade hönsen åtminstone kul, och jag fick chansen att komma över en liten fobi för små gnagare.

 

Kommentarer

  • saara 22/01/2019 10:42am (3 år sen)

    Möss brukar ofta komma sådär 2-3 åt gången, så är det paus ett tag (några veckor/månad) och så kommer det 2-3 igen. Alltid finns det undantag, inte är det ju någon som berättar åt mössen dom ska uppföra sig så, men hos oss i vårt gamla hus har det stämt ganska bra ; )

    • Caroline Eriksson 22/01/2019 4:05pm (3 år sen)

      Du är tredje personen som nämner att "höns kommer i tre", så kanske är det något som stämmer! :D Oj, om man kunde berätta åt hönsen hur de ska uppföra sig. Livet skulle vara så mycket lättare då, både för dem och en själv, hehe.

Skriv en kommentar